Teva izlazi na tržište s inhalatorom punjenim medicinskom marihuanom

Tvrtka Teva Pharmaceuticals u partnerstvu s izraelskom Syqe Medical na tržište u Izraelu izlazi s medicinskim kanabisom za upravljanje bolovima koji se administrira kao inhalator.

Dvije kompanije rekle su u izjavi u ponedjeljak da je ovo prvi puta da je sektor medicinskog kanabisa u skladu s farmaceutskim standardima za inhalaciju, što je najučinkovitiji način za primjenu biljke.

Teva, najveći svjetski proizvođač generika, bit će ekskluzivni prodavatelj i distributor inhalatora kojeg je razvila Syqe Medical u Izraelu. Sporazum označava prvi put da je velika globalna farmaceutska kompanija pristala na tržište staviti proizvod medicinskog kanabisa. Proizvod će biti dostupan za kućnu upotrebu dok čeka odobrenje ministarstva zdravlja Izraela do iduće godine.

Inhalator Syqea koristi se više od godinu dana u bolnici Rambam u Haifi, s odobrenjem ministarstva zdravlja. Ovo je čini prvom bolnicom na svijetu koja propisuje kanabis kao standardno liječenje.

Syqe Medical, tvrtka programer tehnologija za farmaceutske proizvode sirovih biljaka u inhalatoru, kaže da je razvio prvi inhalator na svijetu koji omogućuje preciznu ispostavu biljke na razinama sigurnosti i preciznosti konvencionalnih lijekova.

Medicinski kanabis prva je biljka koja se koristi u inhalatoru. Tvrtka je završila klinička ispitivanja, koja su demonstrirala preciznost inhalatora i zadovoljava farmaceutske standarde za isporuku inhaliranog kanabisa. Tehnologija Syqe Medical samo je mijenjala fizičku strukturu biljke, čuvajući njezine karakteristike te omogućava sigurnu, preciznu i mjerljivu isporuku kanabisa inhalacijom.

Izvor: Times of Israel, Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.