Nije samo piletina zaražena: Salmonela pronađena i u ćevapima

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede u srijedu objavila kako je salmonela pronađena u piletini koja se prodaje u Lidlu, u četvrtak su objavili da je njihova inspekcija pronašla salmonelu u ćevapima koji se prodaju u Konzumu.

Priopćenje Ministarstva poljoprivrede prenosimo u cijelosti:

‘Tijekom provedbe monitoringa hrane životinjskog podrijetla, kojega provodi Ministarstvo poljoprivrede, u ćevapčićima s teletinom (rok upotrebljivosti do 12. 11. 2016., serijski broj: 12. 11. 2016.) mikrobiološkom analizom utvrđena je prisutnost Salmonella spp.

Uzorak je uzet 10. 11. 2016. u maloprodajnom objektu Konzum d.d. Rijeka, Osječka 71, Rijeka.

Analiza je dovršena dana 16. 11. 2016. u Hrvatskom veterinarskom institutu – Veterinarski zavod Rijeka, kada pripravci proizvedeni u navedenom objektu više nisu nalazili u prodaji zbog isteka roka valjanosti. Ćevapčići su proizvedeni dana 10. 11. 2016. u količini od ukupno 32,5 kg.

Upravo je u tijeku inspekcijski nadzor u objektu radi utvrđivanja sljedivosti proizvoda kao i postupaka samokontrola objekta, obavijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Nakon potvrđene prisutnosti Salmonella spp. u navedenom pripravku, obavit će se i serotipizacija (utvrđivanje o kojoj se vrsti salmonelle radi) u Hrvatskom veterinarskom institutu Zagreb’, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.