Kujundžić: Dostupnija zdravstvena zaštita pacijentima

Vlada se još u srijedu popodne nije niti potvrdila kada je novi, tada još nepotvrđeni novi ministar zdravstva Milan Kujundžić na zgradi ministarstva skinuo staru tablu i stavio novu – onu – Ministarstvo zdravstva.

Naime, Vlada Zorana Milanovića ministarstvo zdravstva promijenila je u ministarstvo zdravlja. Vlada, pak, novog premijera Andreja Plenkovića odlučila je vratiti ime na ministarstvo zdravstva na čijem je čelu, od sinoć dr. Milan Kujundžić.

Još kao kandidat za ministra zdravstva Milan Kujundžić najavio je u utorak da će mu prioritet u radu biti što dostupnija zdravstvena zaštita pacijentima te očuvanje ljudskih resursa u zdravstvenom sustavu.

‘Prioritet će mi biti što dostupnija zdravstvena zaštita pacijentima te očuvanje ljudskih resursa u zdravstvenom sustavu’, rekao je Kujundžić nakon razgovora s mandatarom vlade i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem upitan što će mu biti prioriteti u radu.

Najavio je da će u zdravstvu nastojati popravljati sve što se da popraviti.

Istaknuvši kako poznaje većinu novih ministara koji imaju vrlo zavidne životopise, Kujundžić je rekao kako vjeruje da će nova vlada napraviti pozitivni pomak za hrvatski narod.

‘Većinu znam i drugima sam vidio životopise. Imaju svi zavidne životopise i vjerujem da su to sve ljudi koji znaju što je zajedništvo, dijalog, što su argumenti, što je rad, vjera i nada koja sada manjka hrvatskom narodu. Vjerujem da svi zajedno, narod i vlada, bez podjela mogu napraviti iskorak’, rekao je Kujundžić.

Kandidat za ministra branitelja, koji je to bio i do sada, Tomo Medved izjavio je novinarima da će nastaviti raditi na realizaciji definiranih programskih područja.

Podsjetio je i da je zadnjih pola godine svoj rad usmjerio prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i ispravljanju dugogodišnjeg lošeg odnosa prema njima. Smatra da su do sada napravili dobar posao i stvorili pretpostavku kako bi u idućem četverogodišnjem mandatu uspostavili potpuno drugačiji i odgovarajući odnos hrvatskog društva.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.