Lijek za jetru Intercepta dobio uvjetno odobrenje EMA-e

Lijek farmaceutskog proizvođača Intercept Pharmaceuticalsa za liječenje rijetkog stanja jetre dobio je uvjetno odobrenje savjetodavnog odbora Europske agencije za lijekove, EMA-e, u petak.

Obetikolična kiselina ili Ocalica tvrtke Intercept usmjerena je pacijentima s primarnim bilijarnim kolangitisom, stanjem kod kojeg tijelo zamijenjuje žučne vodove u jetri za strana tijela i pokušava uništiti njihovu sluznicu.

Za liječenje bolesti, američka Administracija za hranu i lijekove, U.S. FDA, odobrila je lijek u svibnju.

EMA izdaje uvjetno odobrenje za one lijekove koji ispunjavaju nezadovoljene medicinske potrebe za ozbiljna stanja i pokazuju rane dokaze kliničkih prednosti koje nadilaze rizike.

Intercept također testira obetikoličnu kiselinu za liječenje nealkoholnog steatohepatitisa, još jedne ozbiljne bolesti jetre s neodobrenim tretmanom i prilično većom prilikom za kompaniju.

 

Izvor: Reuters

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Posebna pogodnost za vjerne čitatelje portala Lijecnik.hr i Ljekarnik.hr – Svi koji su pročitali ovaj tekst na dar dobivaju poklon bon od 10 % popusta za naručivanje na našem web shopu Ljekarnik.hr na sve proizvode bez obzira na akciju, a sve do 30. studenog, koji Vam vrijedi za kupnju na Ljekarniku. Promo kod vrijedi mjesec dana bez obzira na iznos naružbe, a kako bi ste iskoristili popust potrebno je odabrati proizvode, dodati ih u košaricu i prije plaćanja unijeti navedeni promo kod.

Vaš promo kod: [highlight color=”yellow”]HVALANAČITANJU[/highlight]

[/box]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.