Samsung Bioepis traži europsko odobrenje za biosimilar Herceptin

Južnokorejski Samsung Bioepis, proizvođač jeftinijih kopija kompleksnih biotehnoloških lijekova poznatih i kao biosimilari, traži regulatorno odobrenje u Europi da može prodavati svoju kopiju velike uspješnice švicarskog diva Roche-a lijek Herceptin za rak dojke.

Samsung Bioepis, dio južnokorejskog konglomerata Samsung Group, rekao je u izjavi u utorak da je Europska medicinska agencija (EMA) prihvatila na pregled njihovu aplikaciju za prodajom svog biosimilara Herceptina.

U prvoj polovini 2016. ukupna prodaja lijeka Rochea iznosila je 3.4 milijarde švicarskih franaka.

Interes u biosimilare porastao je u posljednjih nekoliko godina jer su kopije nekih najprodavanijih svjetskih lijekova na tržištu na velikim popustima. Bioepis kaže da je podnio aplikaciju za biosimilar Herceptina – što je njegova prva kopija lijeka protiv raka koja se podnosi za regulatorno odobrenje u Europi – u kolovozu.

Američki biofarmaceutski proizvođač Biogen manjinski je dioničar Bioepisa s 8.8 posto udjela od kraja lipnja.
Bioepis, koji na tržištu želi biti prvi ili drugi sa svojim proizvodima, primio je europsko regulatorno odobrenje ranije ove godine da prodaje kopije Amgenovog Enbrela i Remicadea Johnson & Johnsona – dva blockbustera protiv reumatoidnog artritisa.

Također, Bioepis traži europsko regulatorno odobrenje za svoj biosimilar za liječenje artritisa Humira, najprodavanijeg svjetskog lijeka.

 

Izvor: Reuters

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Posebna pogodnost za vjerne čitatelje portala Lijecnik.hr i Ljekarnik.hr – Svi koji su pročitali ovaj tekst na dar dobivaju poklon bon od 10 % popusta za naručivanje na našem web shopu Ljekarnik.hr na sve proizvode bez obzira na akciju, a sve do 27. listopada, koji Vam vrijedi za kupnju na Ljekarniku. Promo kod vrijedi mjesec dana bez obzira na iznos naružbe, a kako bi ste iskoristili popust potrebno je odabrati proizvode, dodati ih u košaricu i prije plaćanja unijeti navedeni promo kod.

Vaš promo kod: [highlight color=”yellow”]HVALANAČITANJU[/highlight]

[/box]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.