Ivanu Klasniću otkazuje transplantirani bubreg, na novi se čeka i 7 godina

Nogometašu Ivanu Klasniću otkazuje transplantirani bubreg iz operacije iz siječnja 2007. i morat će na novu operaciju, odnosno potreban mu je novi bubreg.

Klasnić je operiran 25. siječnja 2007. u Bremenu, međutim već dan kasnije Klasnićevo je tijelo odbacilo bubreg kojeg mu je donirala majka. nNnovu operaciju otišao je opet 16. ožujka, a donor je bio njegov otac Ivan. Operacija je prošla u najboljem redu i Ivan se uspješno oporavio.

Prognoze kad je riječ o Klasnićevu povratku na teren poslije prve operacije nisu bile pretjerano optimistične, no kada mu je to ipak pošlo za rukom, postao je pravi heroj. Ipak, kako se poslije pokazalo, to je bilo tek privremeno rješenje…

Kao donatori u obzir ne dolaze članovi obitelji zbog stvorenih antitijela, a upravo je treći donor htio biti Ivanov brat Josip.

‘Josipu je gore nego meni jer ne može pomoći. Prihvaćam stvari kakve jesu. Kada ti život visi o koncu, onda neke stvari prihvaćaš kao sudbinu’, prenose mediji Ivana Klasnića koji se hrabro drži.

Ako Klasnić ne nađe novog donora, morat će dobiti bubreg preminule osobe na što se u Njemačkoj čeka čak sedam godina. U Hrvatskoj bi ga dobio ranije, no mora biti prijavljen ovdje kako bi ga dobio.

‘U Hamburgu sam s obitelji i prijateljima. Teško mi je shvatiti da moram biti registriran samo u jednoj zemlji kako bih mogao dobiti donaciju’, rekao je Ivan.

Do nove transplantacije mora na dijalizu tri puta tjedno.

 

Izvor: 24sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.