Sanofi osvaja odobrenje FDA za lijek za atopijski dermatitis

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi i njegov američki partner Regeneron Pharmaceuticals mogao bi osvojiti američko odobrenje za svoj željno iščekivani novi lijek za ekcem – dupilumab, kojeg analitičari vide kao prodajni potencijal težak 3 milijardi dolara godišnje, do sljedećeg ožujka.

Sanofiju su vrlo neophodni novi proizvodi zbog opadanja prodaje u svom poslovanju dijabetesa, gdje se njihov top seler Lantus suočava s rastućim tržištem rivala.

Dvije kompanije su u ponedjeljak rekle da je FDA prihvatio dupilumab za prioritetnu reviziju za liječenje atopijskog dermatitisa (AD), upalnog kožnog stanja poznatog i kao atopijski ekcem, te da je postavio ciljni datum za 29. ožujka iduće godine.

Dupilumab, injekcijski lijek antitijela, investitori vide kao možda Sanofijev najobećavaniji lijek, obzirom da je proizveo obećavajuće kliničke rezultate i mogao bi biti prva sistemska terapija za teški atopijski dermatitis.

Lijek se razvija i za teške astme, gdje će se natjecati s valom drugih novih biotehnoloških lijekova kao što su Nucala od GlaxoSmithKlinea i Tevin Cinqair.

Analitičari industrije predviđaju godišnju prodaju za dupilumab, u prosjeku, od 3 milijardi američkih dolara do 2021.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.