Zaštitite svoje mališane od uboda komaraca prirodnim Eco.kid proizvodima

Komarci su kukci kojima je za razvoj neophodna voda stajaćica. Ovisno o vrsti, mogu se razvijati u različitim vodama, čistim i onečišćenim, prirodnim i umjetnim. Zaštitite svoje mališane od uboda komaraca prirodnim Eco.kid proizvodima.

Nekoliko posljednjih godina u Hrvatskoj je prisutan ‘tigrasti komarac’ poznat po svom širenju svijetom jer je riječ o vrlo prilagodljivoj vrsti, koja se razvija u raznovrsnim umjetnim leglima, brzo se razmnožava i osvaja nova staništa.

Zdravstveni značaj komaraca

Komarci su u svijetu jedna od zdravstveno najvažnijih skupina kukaca jer su prenositelji različitih uzročnika zaraznih bolesti od kojih su najvažnije malarija, dengue, žuta groznica i različiti tipovi encefalitisa kao i nedavno otkriven virus Zika.

Kako se zaštititi od uboda komaraca?

  • zaštititi prozore i vrata mrežama za kukce (komarnici) i zavjesama
  • pri boravku u područjima gdje je velik broj komaraca nositi dugačke hlače i rukave
  • koristiti sredstva koja odbijaju komarce – repelente (kada je nužno) prema uputama za njihovo korištenje. Od prirodnih repelenata učinkovito je prirodno eterično ulje lavande koje se može kupiti samo u specijaliziranim trgovinama i ljekarnama.

Komarci i djeca

Djeca imaju vrlo osjetljivu kožu, pa su podložnija alergijskoj reakciji kod uboda komaraca i drugih insekata. Postoji mnogo repelenta na tržištu koji mogu smanjiti mogućnost uboda, no i s njihovim korištenjem treba biti pažljiv jer u prekomjernoj količini mogu naštetiti bebi. Najbolje je rješenje korištenje repelenta koji su isključivo namijenjeni djeci.

Djeca proizvode oko šest puta manje ulja u svojoj koži i tjemenu na dnevnoj osnovi. Ovaj manjak u proizvodnji ulja čini dječju kožu šest puta osjetljivijom na penetraciju sintetičkih kemikalija iz njihove njege kose, kože i proizvoda za tuširanje.

Zelena linija za njegu kose je namijenjena njezi kose i vlasišta, ali i preventivi od ušiju! Šamponi za pranje kose ne sadrže vodu, umjesto vode ECO.KID šamponi sadrže čisti Aloe Vera gel koji je sa svojih 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka izrazito pogodan za dječju njegu zbog nedovoljno razvijenog imuniteta te zbog osjetljive i nježne kose i vlasišta.

  • Eco.kid Prevent šampon – Šampon za kosu sadrži Aloe Veru, kokosovo ulje, jojoba ulje, hidrolizirani protein pšenice i još 25 drugih sastojaka koji kvalitetno hrane, njeguju i štite osjetljivu dječju kosu i vlasište. Šampon sadrži isključivo biljke iz kontroliranog uzgoja, potpuno ne štetne za prirodu i organizam djeteta bilo da uđu kroz kožu ili da ih dijete proguta prilikom pranja! Za pranje kose ECO.KID šamponom dovoljna je 3 puta manja količina od običnih šampona, a bogata pjena pere kosu i vlasište već u prvom pranju i bez suza. Ne sadrži: parabene, silikone, sulfate, naftne derivate ni parfeme.
  • Šampon Eco.kid Prevent Sensitive blagi za kosu – Za pranje kose ECO.KID šamponom za kosu je dovoljna količina šampona malo veća od zrna graška. ECO.KID ne sadrži vodu i sa vodom iz slavine se dobiva volumen šampona potreban za pranje.
  • Eco.kid Daily Tonica regenerator u spreju – Tonik regenerator u spreju se nanosi ujutro i uspješno čuva kosu od malih gmizavaca cijeli dan, a olakšava i češljanje duge i zapetljane kose nakon spavanja. Sadrži organski uzgojena eterična ulja citrusa, mente, buritija i eukaliptusa kako bi njega i zaštita dječje kose bili kvalitetni, učinkoviti i prije svega sigurni za dječje zdravlje. Tonik regenerator ne sadrži: biocide, mineralna ulja, parabene, silikone, sulfate ni naftne derivate.
  • Eco.kid Hydrate regenerator za kosu – Preko 35 biljnih sastojaka na bazi kokosovog ulja, Aloa Vere i Jojoba ulja u ECO.KID regeneratoru pružaju vrhunsku hranu, njegu i hidrataciju dječjoj kosi i vlasištu. Primjenjuje se prilikom redovitog pranja kose i omogućuje dugo češljanje bez suza. Regenerator NE SADRŽI: parabene, silikone, sulfate, mineralna ulja ni naftne derivate;
    ..ali zato sadrži eterično ulje eukaliptusa kako bi lijepa i duga dječja kosa bila zaštićena od ušiju u školi ili vrtiću. 
Gel ECO.KID za tuširanje vrhunski je proizvod, pogodan i za kosu i za tijelo.
Gel ECO.KID za tuširanje vrhunski je proizvod, pogodan i za kosu i za tijelo.

Gel ECO.KID za tuširanje vrhunski je proizvod, pogodan i za kosu i za tijelo. Čisti kožu bez nadržaja kože i očiju, a ne sadrži silikone. Kupki i gelu za tuširanje kokosovo ulje je osnovni sastojak i iz organskog je uzgoja kako bi dječja njega bila potpuno sigurna i vrlo jednostavna.

  • Eco.kid Call Me Bubbles hipoalergena kupka – Nakon ECO.KID kupke djeca spavaju mirno i opušteno. ECO.KID kupka je jedina organska kupka u kojoj djeca istinski uživaju u bogatoj pjeni, bez iritacije očiju i bez bojazni da će štetno djelovati u slučaju gutanja. Kokosovo ulje i Aloe Vera pružaju najbolju njegu osjetljivoj dječjoj koži i kosi, a prekrasni cvjetni mirisi (Ylang ylang i patchouli ulje) istinski upotpunjuju uživanje mališana u kupanju i opuštaju tako da dijete nakon kupanja puno brže i lakše utone u miran i opušten san. Kupka ne sadrži: parabene, silikone, sulfate, parfeme, mineralna ulja niti šampone.
Kvalitetni biljni sastojci poput kokosovog ulja i Aloa Vere su najzdravije prehrambene namirnice i najbolji prirodnih hidratanti kože.
Kvalitetni biljni sastojci poput kokosovog ulja i Aloa Vere su najzdravije prehrambene namirnice i najbolji prirodnih hidratanti kože.

Kako spriječiti suhu dječju kožu? Kvalitetni biljni sastojci poput kokosovog ulja i Aloa Vere su najzdravije prehrambene namirnice i najbolji prirodnih hidratanti kože. Ako su još iz kontroliranog uzgoja kao što su u ECO.KID kupki ili gelu za tuširanje onda roditelji mogu biti potpuno sigurni u kvalitetnu i sigurnu njegu jer ne štete čak ni ako ih dijete proguta!

 Hidratantni sprej protiv komaraca i krpelja
Hidratantni sprej protiv komaraca i krpelja

 Jedini je sprej protiv komaraca čiji sastojci su iz kontroliranog uzgoja i potpuno su jestivi. Zbog toga je i najsigurniji za zaštitu kritičnih skupina kao što su trudnice, dojilje i djeca (od 2. mjeseca života). Uspješno štiti 3 sata i može se bez bojazni ponovno nanositi.

ECO.KID u svojim proizvodima koristi isključivo biljne sastojke iz strogo kontroliranog – organskog uzgoja koji su brzo i potpuno razgradivi u organizmu, ne štete ni na koji način, a pružaju vrhunsku njegu osjetljivoj dječjoj koži i vlasištu. ECO.KID proizvodi ne sadrže niti jedan štetan sastojak, samo biljke, cvjetove, plodove i listove koji su organski uzgojeni, ručno ubrani i hladnim postupcima prešani kako bi se izbjegli svi rizici ulaska kemije u biljku i kako bi sastojci bili potpuno razgradivi.

ECO.KID kozmetika nije testirana na životinjama.

Web shop Ljekarnik.hr krenuo je s velikom akcijom povodom Svjetskog dana ljekarnika! Pridružite nam se i zavirite u široku lepezu proizvoda koju smo za vas pripremili. 
Pronađite nešto za sebe među čak 40 brandova i više od 700 proizvoda prirodne kozmetike i dodataka prehrani na popustu i do 25% uz besplatnu poštarinu.

Povodom Svjetskog dana ljekarnika snizili smo cijene idućih brandova:

Abela PharmAcorelle, Almagea, Alva, Apivita, AroniaLive, Biokult, Bioclin, Biofarm, BioGaia, BIOmedis,Biovitalis, Dietpharm, dr. Brandt, Dr. Organic, Dr. Rath, Eco.kid, Encian, Epimen, Hermes, HUG Your life,John Masters Organics, Kräuterhaus Sanct Bernhard, L’Angelica, Lekobeba, Lekovita, Liquid Sun, Maria Galland, Melem (odabrani proizvodi), Natrol (odabrani proizvodi), Neuronutricija, NIKEL (Gratis krema od Pasiflore uz svaku narudžbu Nikel kozmetike), Nutrimedica, Perskindol, PharmaS (Femipause, Vitosi, Hartikol, Probalans Imuno, Diarino, Diarino ORS), Pharmoval, Q-Labos, Solgar, Suban, Swanson.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.