Starbucks će servirati zaslađivače na bazi stevije u odabranim kafićima

Najveći svjetski lanac kave Starbucks Corp, najavio je da će servirati svoj prvi zaslađivač na bazi stevije, s nula kalorija, u odabranim kafićima u SAD-u i Kanadi.

‘Prirodno slatki’ paketi od proizvođača Whole Earth Sweetener Co bit će dostupni u gotovo 9.000 lokacija Starbucksa u SAD-u i u Kanadi.

Stevija je prirodno dobivena, niskokalorična zamjena za šećer. ‘Nature Sweet’ također sadrži ekstrakte voća Monk fruit iz jugozapadne Azije, bez umjetnih kemikalija i bez GMO-a.

Potražnja za umjetnim sladilima poput Splende usporila se kako su potrošači sve više u potrazi za proizvodima s prirodnim sastojcima. Splenda je zaslađivački agens, nazvan sukraloza, a izrađen je od šećera koji je bio kemijski promijenjen kako bi bio bez kalorija.

U kolovozu prošle godine Johnson & Johnson rekao je da će prodati svoju Splendu, zamjenu za šećer, privatnoj Heartland Food Products Group-i.

Archer Daniels Midland Co u lipnju je rekao da će prodati steviju, kako nutricionisti i vladini dužnosnici traže načina da uspore porast pretilosti i dijabetesa.

Kompanije već grade svoje portfelje stevijom uključujući Cargill Inc, Olam Intenational Ltd, Louis Dreyfus Commodities i ASR Group.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.