MMA borac Marcus Kowal nakon smrti sina darovao njegove organe

MMA borac Marcus Kowal odlučio je donirati organe svog 15-omjesečnog sina koji je umro nakon što je pijana vozačica naletila automobilom na kolica na lokalnoj cesti u nedjelju u Los Angelesu.

Kolica u kojem je ležao petnaestomjesečni Liam Kowal gurala je njegova 15-ogodišnja teta u trenutku kada je na njih naletio automobil. Beba je prevezena na UCLA Medical Center, no liječnici su nedugo kasnije proglasili da je dječak mrtvog mozga. Njegova ga je obitelj skinula s aparata za držanje na životu u nedjelju, nakon čega je beba brzo umrla.

Liamova teta pretrpjela je ozlijede noge, no stanje joj je stabilno.

Policija je uhitila 72-godišnju Donnu Marie Higgins na temelju optužbi za kazneno djelo što je uzrokovala nesreću, a potom pobjegla s mjesta događaja te kaznenog djela za vožnju u pijanom stanju. Tužitelji bi na postojeće optužbe mogli dodati i optužnicu za automobilsko ubojstvo bez predumišljaja zbog smrti bebe.

U objavi na Facebooku, Kowal, MMA borac iz Kalifornije i komentator borbi rekao je da su on i njegova obitelj odlučili donirati organe sina ‘kako bi to malo srce moglo pomoći drugom djetetu da živi i drugoj obitelji koja neće trebati prolaziti ono što sada mi prolazimo’.

U ažuriranoj objavi u utorak, Kowal je zatražio sljedbenike društvenih mreža da ne dijele broj njegovog mobitela roditeljima koji u nadi čekaju na listi za donacije organa za svoju djecu:

‘Primio sam stotine poruka roditelja s nadom i ne mogu im više nastaviti odgovarati, kamoli majkama koje plaču preko telefona. Žao mi je, organi su već donirani. Volio bih da mogu napraviti više, no ne mogu. Organi moje bebe donirani su i molim vas ostavite me da tugujem u miru’.

 

Izvor: NBC Los Angeles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.