Pokemoni Go pronađeni u devastiranoj nuklearki Fukushima

Nuklearna katastrofa u Fukushimi daleko je od završene priče. Iako je od nuklearne katastrofe uzrokovane potresom i tsunamijem prošlo pet godina ništa još nije odlučeno o tome kako izvući rastopljeno nuklearno gorivo ili kako izvan pogona staviti osakaćene nuklearne elektrane Fukushimu Daiichi i Daini

Kao da posljedice katastrofe same po sebi nisu dovoljan problem za Japan, naposlijetku i cijelu planetu, posljednje vijesti koje stižu s mjesta događaja je potencijal da igrači Pokemon Go slučajno zalutaju u kontaminirana postrojenja dok igraju igru na svom telefonu.

Prema Tokyo Electric Power Company (TEPCO), kontroverzni operater osakaćene nuklearke u Fukushimi, Pokemon likove otkrio je u untar nuklearki Daichi i Daini.

Suočeni s novom prijetnjom, Uprava nuklearne regulacije otkrila je da je izdala obavijest elektroprivrednim kompanijama o provođenju sigurnosnih mjera kako bi se spriječili korisnici Pokemona od ulaska u energetske objekte uključujući nuklearne elektrane.

Prema nedavnom izvješću, područje oko nuklearne elektrane Fukushime Daichi sada skladišti više od 200 galona radioaktivne vode, više no dovoljno da se ispune dva Yankee stadiona do vrha. Osim toga, na tisuće crnih plastičnih vreća napunjenih kontaminiranim gornjim slojem tla također zauzimaju velike površine oko i u Fukushimi.
No, pitanje ostaje. Primjerice, tko je navodne Pokemone otkrio unutar reaktora? Obzirom na razine radioaktivnosti, nije vjerojatno da je čistač hodao elektranom zureći u svoj smartphone.
I, možda i važnije, kako se Pokemon uopće našao unutra? Game developer Niantic kaže da su zone Fukushime br.1 i br. 2 zabranjene zone gdje se ne bi smjeli pojavljivati Pokemoni.

 

Izvor: Forbes, Russia Today

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.