Zbog Pokemona Go Njujorčani gube poslove

Kada je Luis Disla, manager i arhitekt aplikacije Appetizer Mobile, čuo kolegu kako uzbuđeno zavrišti ‘Vidim Charmeleona!’ Disla jedva da je trepnuo okom. 

‘Ako se Pokemon pojavi na vašem telefonu, svi drugi u vašem području također će ga vidjeti’, objašnjava Disla. ‘Želite li ga, potrebna vam je minuta da izvadite mobitel, vi ga želite uloviti i svi pokušavaju pomoći’. Tako to izgleda u tvrtki Luisa Disle.

Pokemon Go – igrica na smartphoneu koja je razbila rekorde ‘skidanja’ aplikacija s više od 30 milijuna downloada diljem svijeta od svog debija 6. srpnja – postala je važan dio uredskih prostorija u protekla dva tjedna. I umjesto da se na igricu stavi zabrana, jer je cilj igre uloviti što je više Pokemona, neke tvrtke su odabrale prigrliti je.

‘Meni je u redu da se Pokemon igra u uredu pod uvjetom da će se igra i analizirati’, rekao je Jordan Edleson, utemeljitelj Appetizer Mobile i CEO. Edleson potiče svoje zaposlenike – koji aplikacije rade kako bi živjeli – da igraju igru i uče zbog čega je ona tako popularna.

Pokemon Go bio je zvijezda nedavnih after partyja koje tvrtka organizira dva puta mjesečno, a na kojima zaposlenici igraju igre, druže se i piju pivo. Zaposlenici su lovili Pikachue i Bulbasaurse dok teoretiziraju zbog čega su dizajneri aplikacije Pokemon Go napravili određene odluke i postoji li kakva promjena koju bi voljeli vidjeti u igri.

‘Igrica je dvosložna’, napominje Disla. ‘Super je za moral, i mi doslovno puno učimo iz igre jer smo saznali kako je aplikacija izgrađena’.

Dok ovo može zvučati kao san svakog gamera, stvarnost je da se većina kompanija bori s činjenicom da prekine svaku vezu zaposlenika i Pokemona Go kao i drugih popularnih aplikacija tijekom radnog vremena.

‘Poput svakog kulturalnog trenda, uvijek će biti ovisnih zaposlenika (o igri) ili onih koji koriste lošu prosudbi o razdvajanju radnog vremena i vremena za igru’, rekao je David Barron, odvjetnik za rad i zapošljavanje u tvrtki Cozen O’Connor.

U stvari, neki već jesu pale žrtve izazova Pokemona Go, jer su izgubili posao zbog prevelikog korištenja aplikacije.

Rafi Cohen, suosnivač online sustava za naručivanje hrane sa sjedištem u Brooklynu Orders2me, to i potvrđuje. Prije dva tjedna dao je otkaz zaposlenici jer je igrala Pokemon Go više od 10 sati tijekom tri radna dana.

‘Uzimao joj je previše vremena, i to se događalo nekoliko puta tijekom razdoblja ponedjeljka, utorka i srijede kada sam je u konačnici i najurio’.

Cohen kaže da je zaposlenica bila ‘malo iznenađena’ zbog otkaza, no presedan je postavljen.

‘Zaposlenici su dobili jasnu i glasnu poruku’, rekao je. ‘Ne igraj Pokemon Go u uredu, no isto tako ne igraj igrice ili bilo što drugo što nije produktivno za zadatke koje imaš pri ruci’.

Pravno, Barron kaže da zaposlenici mogu dobiti otkaz zbog igranja igrica na poslu i da igrači Pokemona Go nisu zaštićena klasa. ‘Međutim, ako je zaposlenik otpušten iz ovog razloga, to bi trebalo biti u skladu s drugim disciplinskim mjerama.

I dok kreiranje politike prema Pokemon Go može biti neučinkovito, Barron sugerira poslodavcima da izdaju podsjetnike o granicama.
‘Sada može biti dobro vrijeme da se standardi zategnu, da se postave pravila za osobnu potrebu pametnih telefona i drugih osobnih aktivnosti na poslu’.

Laura Kerekes, glavna časnica za znanje na ThinkHR, preporuča da se treba osloniti na zdrav razum čak i kada nema politike.
‘Poslodavci mogu razumno pretpostaviti da bi, osim ručka i pauze za odmore kao i povremeni osobni e-mail, zaposlenik trebao biti fokusiran na posao’.

Povrh svega, obzirom na kulturu vaše tvrtke, zaposlenicima možete poslati e-mail na razini cijele kompanije.

Niti jedna kompanija ne želi biti Pokemon policija, a za većinu zaposlenika to neće biti potrebno.

 

Izvor: New York Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.