Pala prva žrtva popularne igre: Ubijen dok je tražio Pokemona Go

Jerson Lopez de Leon ubijen je dok je sa svojim bratićem (17) Danielom Moisesom Picenom igrao Pokemon Go, a sve kako bi ulovili Pokemona.

Smrt ubijenog tinejdžera mogla bi označavati prvu smrt od igranja trenutno najpopularnije igre proširene stvarnosti Pokemona Go (vidi: Zbog pada Pokemon Go servera korisnici padaju u depresiju).

Jerson Lopez de Leon (18) ubijen je iz zasjede nakon što je nastrijeljen dok je igrao igru sa svojim bratićem Moisesom Picenom.

Još uvijek nije jasno zbog čega je dvojac napadnut, rekla je policija. No spekulira se da je ubojica vidio da tinejdžeri koriste aplikaciju – koja ima lokacijske značajke koje omogućavaju i ohrabruju ljude da idu u specifična područja ili da lociraju igrače. Dva su tinejdžera lovili Pokemone na ulicama Chinquimule, nedaleko grada Gvatemale.

Policija je na mjestu zločina pronašla 20 kućišta metaka, a sada su u potrazi za vozačem kombija koji je viđen nedaleko mjesta zločina.

Prve informacije su kontradiktorne, pa tako neki mediji javljaju da su tinejdžeri hodali duž željezničku prugu kada je na njih pucano, dok drugi javljaju da su provaljivali u tuđu kuću. Jerson je umro kasnije u bolnici, dok je drugi dječak teško ozlijeđen.

Jersonova majka Rosalinda rekla je da je sin otišao van igrati igru.

‘Nisam znala zbog čega je moj sin napustio kući’, rekla je. ‘Već je bio u krevetu kada mu je bratić poslao poruku da idu van i da skinu igru nekoliko blokova dalje od kuće’.

Smrt je, kako se čini, prva koja se odnosi na igru Pokemon Go, iako ne postoje indicije da je zapravo imala ikakvu odgovornost za ono što se dogodilo. No, kako izgleda, ovo je zadnji u nizu problema koji pogađaju igrače Pokemona. To uključuje padanje sa stijena te pljačke dok igrači igraju Pokemona.

Igra po sebi ima problema zbog goleme količine ljudi koji traže igru. To uključuje razdoblje kada igra uopće nije radila, ponajviše zbog cyber napada i padova servera kao i problema unutar igre.

Indonezija zabranila Pokemone policajcima

Indonezija je zabranila policajcima da igraju Pokemon Go dok su u službi, a sprema se isto učiniti i s vojnicima, objavili su u srijedu dužnosnici, s obzirom da aplikacija s igricom na smartphoneu predstavlja prijetnju za sigurnost, najavio je indonezijski ministar obrane.

U toj zemlji jugoistočne Azije kao i na drugim mjestima u svijetu, lov na virtualna stvorenja skrivena u realnom svijetu putem Pokemon Go aplikacije privlači brojne korisnike koji su ilegalno ‘skinuli’ aplikaciju s obzirom da još nije na raspolaganju u Indoneziji.

 

Izvor: Independent, The Mirror

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.