Deseci kečera tuže industriju zbog neuroloških ozljeda

Jimmy ‘Superfly’ Snuka kao i deseci drugih umirovljenih muških i ženskih kečera tužili su World Wrestling Entertainment Inc (WWE.N) koje drže odgovornima za neurološke ozljede za koje kažu da su pretrpjeli sudjelovanjima u njihovim borbama.

Tužba je podnesena u ime više od 50 tužitelja koji su nastupili na WWE.N ili njihovih prethodnika od 1970., uključujući imena poput Josepha ‘Road Warrior Animal’ Laurinaitisa i Paula ‘Mr. Wonderful’ Orndorffa.

Optužuju Stamford, bazu WWE.N u američkoj saveznoj državi Connecticut i njezinog predsjednika Vincea McMahona na namjerno razvrstavanje kečera kao ‘neovisnih poduzetnika’ umjesto ‘zaposlenika’ kao sredstvo da izbjegnu odgovornost prema važećim zakonima o zaštiti radnika.

‘WWE je korporativnu dobit stavio ispred zdravlja, sigurnosti i financijske sigurnosti kečera, odabirom da tužitelje ostavi teško ozlijeđenima i bez regresa za liječenje svojih oštećenih misli i tijela’, navodi se u prigovoru sudu.

U tužbi se traže kompenzacijske i kaznene štete, kao i poboljšani medicinski nadzor.

WWE je u priopćenju prozvao tužbu još jednim pokušajem da ih se drži legalno odgovornima i to od strane odvjetnika čije su prethodne dvije tužbe odbačene te dodaju da će ‘i ova tužba doživjeti istu sudbinu’.

WWE je izborio obustavu nekih tvrdnji u drugoj tužbi koja je navodila da Organizacija skriva rizike traume glave kao posljedica borbi. Zbog pretrpljenih ozljeda glave umirovljeni su igrači tužili National Football League kao i National Hockey league.

Najnoviji je prigovor podnesen saveznom sudu u New Heavenu, državi Connecticut.

Tužitelji optužuju WWE za prikrivanje rizika degenerativne bolesti mozga, kronične traumatske encefalopatije i drugih traumatskih ozljeda mozga koje se pripisuju hrvanju, uključujući poteze ‘prema scenariju’ u koreografijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.