Proizvođač jogurta Dannon razmišlja o smanjenju još šećera

Američki proizvođač jogurta Dannon, jedinica francuskog Danonea traži načine da svoje proizvode učini manje slatkima, u posljednjem odgovoru prehrambene industrije prema rastućoj zabrinutosti zbog prekomjerne konzumacije šećera.

Kompanija, čiji brandovi uključuju Danone, Oikos i Activiu u suradnji s Američkom asocijacijom za srce i drugim zdravstvenim grupama traži načine kako bi reducirala šećer nakon što su smanjili zaslađivače u većini svojih proizvoda na 23 grama i manje na serviranje od 170 grama, rekli su predstavnici ove tvrtke.

‘Razmotrit ćemo još stvari poput ovih’, rekao je Philippe Caradec, zamjenik direktora za korporativne poslove Dannona.

Proizvođač jogurta poduzeo je ove korake istovremeno kako su vlada i nutricionisti povećali svoje pozive prema redukciji unosa šećera s ciljem borbe protiv epidemije pretilosti.

Ove godine, američka je vlada prvi puta preporučila svojim građanima da ograniče unos šećera u organizam te naredila da nutritivne oznake na proizvodima moraju uključivati dodane šećere.

Američka asocijacija za srce je i stroža. Grupa savjetuje ljudima da ne jedu jogurt s više od 20 grama šećera u serviranju od 170 grama. To bi značilo reduciranje dodatnih 3 grama po serviranju za mnoge proizvode Dannona.

Prodaja jogurta skočila je posljednjih godina, duplajući se na više od 2.3 milijuna tona od 2001., podaci su Euromonitora Ltd.

U siječnju, američka je vlada preporučila Amerikancima prehranu bogatu bezmasnom hranom ili niskomasnom hranom poput jogurta. Nutricionisti su kritizirali proizvođače jogurta za ono što oni smatraju prekomjernim razinama dodanih zaslađivača.

Proizvodi Dannon koriste ispareni sok trske i ne-GMO škrob umjesto GMO šećerne repe i škroba. Tvrtka je najavila i kako planira remontirati svoj opskrbni lanac korištenjem mlijeka krava hranjenih životinjama koje nisu primale GMO.

Suočavajući se s potrošačkim reakcijama, Dannon se pridružio mnogim kompanijama koje proizvode hranu prebacivanjem na šećernu trku umjesto šećera iz repe.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.