Roche donirao 100.000 kuna KBC-u Osijek

Tvrtka Roche donirala je u 100.000 kuna Kliničkome bolničkom centru (KBC) Osijek, kako bi se što prije sanirala šteta prouzročena olujnim nevremenom i omogućilo daljnje funkcioniranje te zdravstvene ustanove, priopćeno je iz te tvrtke, koja je pozvala i ostale farmaceutske kompanije da se uključe u pomoć osječkom KBC-u.

‘Dobrobit svih bolesnika nam je na prvom mjestu, te KBC-u Osijek želimo pomoći kako bi se što prije sanirala šteta prouzročena olujnim nevremenom. Nadamo se da ćemo pokrenuti val donacija svih ostalih farmaceutskih kompanija kako bi se pacijentima u Slavoniji omogućilo neometano liječenje u najboljim uvjetima’, istaknuo je generalni direktor Roche d.o.o. Milorad Gošev.

Tvrtka Roche je, podsjećaju, i prije pomagala KBC-u Osijek te je tijekom 2014. i 2015. donirala 200.000 kuna za kupnju i nadogradnju softverskog rješenja za Cato sustav. Riječ je o suvremenom sustavu za pripremu lijekova za zloćudne bolesti putem kojeg se točno računaju doze lijekova prema parametrima bolesnika, što pridonosi značajnom poboljšanju kontrole kvalitete onkoloških bolesti i sigurnosti bolesnika te se ostvaruju dodatne uštede.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.