Njezini orgazmi: 5 stvari koje trebate znati

Prema nekoliko velikih studija tek 25 % žena uvijek doživi orgazam tijekom seksa s partnerom. Ostatak najčešće završi na principu pogodi ili promaši – ovisno o večeri, ili baš nikada ne doživi orgazam tijekom spolnog odnosa.

U usporedbi s muškom verzijom (više od 90 % muškaraca u 100 % vremena doživljava orgazam) ženski orgazam je fenomen. Pitanje je zašto? Ovim su se pitanjem bavili i bave evolucijski biolozi – no s malo uspjeha.

Dok muškarac ima samo jedan ‘put’ do zadovoljstva, žena ima dva – vaginu i klitoris. Žene, prema vlastitom spolnom iskustvu, a također i prema mnogim znanstvenim istraživanjima, mogu postići orgazam koji proizlazi iz stimulacije klitorisa, vagine ili oboje. Postoje i one koji tvrde da postoji treća vrsta orgazma do kojeg dolaze stimulacijom vrata maternice, no postotak žena koje ga mogu postići skoro je pa zanemariv.

Koje su dakle, neosporne razlike između tih vaginalnog i klitoralnog orgazma?

Klitoralni orgazam je najčešći i vjerojatno ga mogu postići sve žene. Klitoris je na istaknutom mjestu, može ga se lako i brzo stimulirati, a kad žena postigne orgazam, tijelo je preplavljeno osjećajem topline i naboja. Međutim, kod nekih žena klitoris je osjetljiviji nego kod drugih i njegovom stimulacijom mogu osjetiti iritaciju i neugodu umjesto zadovoljstva.

Vaginalni orgazam se s druge strane postiže mnogo rjeđe (15-30 %) i povezan je s penetracijom tijekom spolnog odnosa. Pritisak i trenje na području prednje vaginalne stijenke, identificirane kao G točka o kojoj se mnogo raspravlja, uzrokuje mnogo intenzivniji orgazam koji karakterizira duboko pulsirajući osjećaj.

Vaginalni orgazam proizlazi iz posebne erogene zone i nije samo jednostavni produžetak klitorisa unutar vagine. Klinička zapažanja također podupiru postojanje razlike između područja iz kojega nastaje vaginalni i klitoralni orgazam. Korištenjem magnetske rezonance (MR) tijekom autoerotizma uočeno je da se aktiviraju različita senzorna područja u mozgu žene, ovisno o tome je li orgazam klitoralni, vaginalni ili cervikalni.

Klitoralni i vaginalni orgazmi u 5 točaka

Big bang je trenutak u kojem se sudaraju kontrakcije uterusa, vagine i anusa, simultano u intervalima od 08. sekundi. Mali orgazam može trajati vremenski između tri do pet kontrakcija, a veliki u 10 do 15 kontrakcija.

1. Tek 15 % svih žena može doživjeti orgazam samo penetracijom. Čak i unutar ove statistike većina ovih žena vjerojatno je imala dugu predigru koja ih je pripremila za orgazam.

2. Mnoge žene preferiraju klitoralni orgazam i misle da je puno intenzivniji. Predigra je seks za većinu žena. Milovanje tijela žene i stimulacija klitorisa je ono što vole. Oralni seks možda je izvrstan i možda najbrži način da žena doživi klimaks.

3. Muškarci ne mogu reći da li je žena imala orgazam. Primjerice, muškarac možda misli da je njegova žena imala orgazam zato što je obilno vlažila, ili je imala trenutno napetost u svom tijelu. Bez dovoljno komunikacije muškarac ne zna i ne može znati ukoliko žena doživi klimaks.

4. Mnogi muškarci misle da ako je žena doživjela vaginalni orgazam da je dobar ljubavnik.
Nažalost, ego muškarca može počivati u njegovoj sposobnosti da žena doživi orgazam samo s njegovim penisom. Većina stvari koje vidi u pornografskim filmovima pokazuju da žene lako doživljavaju orgazam i to samo penetracijom. Možda je muškarca strah da je veličina njegovog penisa neadekvatna ako žena ne postiže vaginalne orgazme, što stvara pritisak i njemu i njoj. U stvarnosti, mogućnost vaginalnog orgazma više leži na anatomiji žene – koliko blizu klitorisu je njezin vaginalni otvor.

5. Vaginalni orgazam može se dogoditi s dobrim kontaktom prema G točki.

G točka je na krovu vagine žene – ukoliko leži na leđima, G točka se nalazi na oko 5 centimetara u njezinom kanalu. Najbolji položaj za doseći G točku je položaj žena na vrhu, jer u tom položaju žena kontrolira kut, brzinu i tempo kretanja. Trljanje o partnerov abdomen ženama dopušta konstantnu klitoralnu stimulaciju. Još jedna solucija je pronaći poziciju koja oponaša način kako masturbirate.

Najbolji i pravi način da žena doživi orgazam je njezin način. Ženina je odgovornost otvoreno komunicirati kako voli da je se dodiruje i kada preferira seks. Dobar ljubavnik podarit će ženi mnoštvo dodira i uštimanih ritmova prema njezinom tijelu, te će poštovati njezinu jedinstvenu rutu do orgazma.

 

 

Izvor: WebMD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.