Gaziranim pićima do erektilne disfunkcije i neplodnosti

Rezultati studije otkrivaju da muškarci koji piju previše Cole mogu naštetiti svojoj muškosti.

Znanstvenici su otkrili da ispijanje jedne litre gaziranog pića dnevno može smanjiti broj spermija za masivnih 30 % i dovesti do erektilne disfunkcije.

Studija provedena na Sveučilištu Copenhagen University Hospital otkrila je da muškarci koji su sebe okarakterizirali kao ovisnici o ‘colama’ imaju daleko manje učinkovite plivače od onih koji izbjegavaju ova pića.

Studija je pregledavala 2.554 muškaraca i otkrila da ovisnici o gaziranim pićima imaju u prosjeku 35 milijuna sperme po mililitru, u usporedbi s 56 milijuna kod onih koji konzumiraju manje ovakvih pića.

Dok broj sperme od 35 milijuna spada u granice normale, muškarce ipak stavlja u rizik od toga da jednom eventualno postanu neplodni.

Studija je otkrila da nema veze između razina kofeina u koli i drugim pićima s manjim brojem plivača, nego indicira da je manji broj sperme kod muškaraca uslijed drugog sastojka.

Kola i erektilna disfunkcija

No, pronađena je veza između previše ispijanja kole i drugih gaziranih pića s erektilnom disfunkcijom, što je otkrio znanstvenik na Sveučilištu Nikola Kopernik i profesor na Memorijalnoj bolnici u Bydgoszcz u Poljskoj Francizcek Lukaszczyk.

Znanstvenici naglašavaju da iako se erekcija oslanja na mnogo faktora i fizičke i psihičke, određeni sastojci u gaziranim pićima čini se da doprinose problemima s erekcijom.

Znanstvenici tvrde da zaslađivač u ovom pićima može oštetiti arterije u penisu – i moguće prevenirati slobodan protok krvi kroz mišić.

Znanstvenici su zaključili da pijenje konzerve kole i drugih gaziranih pića tu i tamo neće uzrokovati ovu alarmantnu nuspojavu, no oni koji ova pića piju često trebali bi općenito smanjiti unos šećera u organizam.

 

Izvor: The Mirror

One thought on “Gaziranim pićima do erektilne disfunkcije i neplodnosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.