Jedu i prazne se: Nosiva vrećica omogućava Amerikancima da jedu više

Američka administracija za hranu i lijekove odobrila je novi uređaj koji bi pomogao debelim ljudima da im tijelo apsorbira manje kalorija – tako da odvoditi udio njihovog neprobavljenog sadržaja želuca direktno u toalet.

AspireAssist je zapravo mala pumpa koja se montira na kirurški implantiranu cijev u želudac pacijenta. 20 do 30 minuta nakon jela pacijenti otvore vrata ventila i uključe uređaj koji tada ispumpava 30 % hrane koju su pojeli. Proces traje pet do deset stravičnih minuta.

U jednogodišnjem kliničkom ispitivanju, ljudi kojima je priključen ovaj uređaj uz prehranu i vježbanje, izgubili su prosječno 12.1 kilogram svoje tjelesne težine u odnosu na 3.6 u kontrolnoj skupini koja je primila samo savjete.
Prošlog tjedna federalni zdravstveni dužnosnici objavili su da je 38 % odraslih pretilo.

Stroj za bulimiju

FDA upozorava da uređaj ne smiju koristiti pacijenti s poremećajem prehrane. Iako se ne zna, možda su tomu razlog kritike koje kažu da uređaj oponaša binge prejedanje te nakon toga ponašanje pražnjenja. U 2013. godini, jedan je profesor ovaj uređaj opisao kao stroj za bulimiju.

FDA je također napisao da pacijenti koji će nositi ovaj uređaj zahtijevaju ‘češće praćenje od strane liječnika kako bi im se skraćivala cijev kako gube na težini i smanjuju trbušni opseg kako bi disk ostao na istoj razini na koži’.

Nuspojave uređaja uključuju povremene probavne smetnje, mučninu, povraćanje, zatvor, proljev plus ‘curenje, krvarenje i/ili infekcije oko mjesta gdje se cijev nalazi’.

Dobar tek.

Izvor: TheCut

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.