Zašto imamo Venerine rupice?

Svi ih imaju, no ako ste pretili ili pohranjujete višak sala oko abdominalnog područja, nećete ih biti u stanju vidjeti. Sakralne rupice tu su zbog oblika kosti koje se nalaze ispod, a ne gena kako se misli. 

Donji dio kralježnice iznad trtice je sakrum, a to je jedna kost koja se sastoji od 5 krivotvorenih kosti, što uzrokuje nepravilan rast kosti. To uzrokuje rupice.

Sakralna rupica je udubljenje u koži na donjem dijelu leđa koji je prisutan u trenutku rođenja. Rupica je obično mala, plitka i može se naći iznad stražnjice. Istraživači ne znaju što uzrokuje sakralne rupice na licu, ali uglavnom su bezopasne i ne trebaju nikakvu medicinsku pomoć.

Međutim, sakralne rupice mogu otkriti niz ozbiljnih abnormalnosti uključujući kralježnicu i/ili leđnu moždinu, poput spine bifide.
Ako je rupica velika, crvena, otečena, ili praćena tekućinom, liječnik će vjerojatno obaviti niz testova kako bi se isključilo više ozbiljnih stanja. Ultrazvuk, MR i fizički pregledi koriste se kako bi se postavila jasna dijagnoza.

Sakralne rupice mogu postati infektivne i formirati cistu, što bi možda zahtijevalo medicinsku pomoć i eventualnu operaciju za odvod ili uklanjanje cista.

Ljudi s rupicama Venere (poznatije kao leđne rupice) vole se smatrati iznimnim sretnicima. Direktno su na površini dva sakroilijačna zgloba, mjesta gdje je sakrum pripojen na karličnu kost zdjelice.

sakrum

Termin rupice Venere, neformalno je u povijesti prihvaćeno ime unutar medicinske profesije zbog površinske topografije sakroilijačnih zglobova. Latinski naziv je fossae lumbales laterales.

venera

Ponekad se smatra da su Venerine rupice i znak ljepote, aludirajući na izvor njihova imena (Venera je rimska božica ljepote), dok su nekim ljudima ove rupice uistinu i vrlo atraktivne.

Studenti koji su radili istraživanje kažu da su rupice na donjem dijelu leđa zapravo i znak Zlatnog reza, odnosno savršenih proporcija ljudskog tijela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.