Dan liječničkih karijera: Što Hrvatska nudi mladim liječnicima

Intimno zdravlje u fokusu pregleda tjedna

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu organizira prvi Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj koji će se održati 10. lipnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Odnedavno je u medijima sve popularnija tema odlaska mladih stručnjaka iz Hrvatske u druge europske i svjetske zemlje. Izuzetak nisu ni mladi liječnici koje strani poslodavci zbog visoke razine znanja i dobrih iskustava s hrvatskim liječnicima dočekuju raširenih ruku.

Studenti završnih godina te mladi liječnici dobit će priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu i saznaju koje im se prednosti nude.

Dan liječničkih karijera otvara perspektivu mladim liječnicima u RH

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mlade liječnike želi potaknuti i ohrabriti na ostanak u Hrvatskoj, a sve dionike zdravstvenog sustava potaknuti na konstruktivan dijalog kako bi mladim liječnicima vratili perspektivu za ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike – pacijente.

13096089_1683270458592160_1587530872268704960_n

Mladi liječnici i studenti medicine imaju mnoštvo neodgovorenih pitanja o svojoj budućnosti i upravo je to bio povod za organiziranje prvog Dana liječničkih karijera.

Vjerujemo kako će svakom mladom liječniku i studentu medicine Dan liječničkih karijera donijeti mnoštvo korisnih informacija koje će mu pomoći u budućem odabiru i pronalasku radnog mjesta. U Hrvatskoj, naravno,

riječi su Danka Relića, predstojnika Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu.

Budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj

U sklopu Dana liječničkih karijera u 10:00 sati održat će se okrugli stol na temu ‘Budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj – postoji li perspektiva?’ na kojem će govoriti:

  • prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu,
  • prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora,
  • mr. sc. Trpimir Goluža, dr. med., predsjednik Hrvatske liječničke komore,
  • mr. sc. Fedor Dorčić, dr.med., v.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te
  • Ivan Bekavac, dr. med., zamjenik ministra zdravlja Republike Hrvatske.

Održat će se i niz korisnih izlaganja i radionica koja će pokušati dati odgovor na pitanje što nakon završetka medicinskog fakulteta te kako dobiti specijalizaciju i kako i zašto ostati na Medicinskom fakultetu.

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta u Zagrebu osnovan je sa željom za aktivnim utjecanjem na buduće zapošljavanje svojih studenata, ali i drugih liječnika u Hrvatskoj, kako bi im se olakšalo pronalaženje radnog mjesta i pomoglo u najprimjerenijem izboru specijalizacije. Aktivnosti Centra možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.