Najsnažniji vojnik protiv epidemije stoljeća je u vašoj kuhinji

češnjak narodni lijek

U narodnoj medicini ova začinska biljka ima veliku vrijednost i široku primjenu: preporučuje se za snižavanje krvnog tlaka i kolesterola, sprječava sljepljivanje trombocita, djeluje protiv bakterija, gljivica, koristi se i kod crijevnih bolesti, prehlade i gripe.

Češnjak je od davnina poznat kao narodni lijek i i to s razlogom, a nova istraživanja pokazuju kako češnjak može doprinijeti i sprječavanju jedne od najvećih epidemija današnjice – dijabetesa. Kako? Dobri učinci češnjaka pomažu regulirati metabolički sindroma koji je poznat i kao predijabetes – stanje koje prethodi razvoju šećerne bolesti.

Nedavna studija otkrila je da odležani ekstrakt češnjaka može smanjiti naslage nakupljene na arterijama i spriječiti srčane bolesti.

Opsežno američko istraživanje na više desetaka pacijenata s metaboličkim sindromom (predijabetes) utvrđeno je da su sudionici ispitivanja koji su uzimali češnjak reducirali akumulaciju ukupnog plaka za 80 %. Ekstrakt odležanog češnjaka smanjio je i meke naslage.

Odstajali ekstrakt češnjaka, zaključila je studija, može reducirati napredovanje i vratiti organizam na stanje prije početka srčane bolesti.

Češnjak u kući

Češnjak je poznat kao namirnica koja podaleko drži od prehlade i akutne viralne bolesti u hladnim danima. Opskrbljen antigljivičnim svojstvima, češnjak može pomoći i ubijati gljivice koje uzrokuju atletsko stopalo. Antioksidativna svojstva češnjaka poznata su u liječenju lošeg stanja kože.

 

češnjak narodni lijek
Mnogo je razloga zbog kojih je češnjak narodni lijek!

 

Q-Labos tinktura od domaćeg dalmatinskog češnjaka -20 % !

 

Češnjak (bijeli luk, lat. Allium Sativum) je, još od davnina, cijenjena biljka, koja se koristila kao začin i kao lijek.

U narodnoj medicini ova začinska biljka ima veliku vrijednost i široku primjenu; preporučuje se za snižavanje krvnog tlaka, za snižavanje kolesterola, sprječava sljepljivanje trombocita, djeluje protiv bakterija, gljivica, preporučuje se kod crijevnih bolesti, prehlade i gripe.

Dalmatinski domaći češnjak upravo zbog zemlje i podneblja u kojem raste, sadrži optimalnu količinu korisnih tvari i kao takav se koristi za dobivanje tinkture.

Istražuju se antikancerogena svojstva češnjaka

Prema američkom Institutu za rak dodaci prehrani češnjaka klasificiraju se u 4 grupe:

  • Esencijalno ulje češnjaka
  • Macerat ulja češnjaka
  • Prah češnjaka
  • Ekstrakt češnjaka

Nekoliko populacijskih studija pokazale su vezu između povećanog unosa češnjaka i smanjenog rizika od određenih vrsta raka, uključujući rak želuca, rak debelog crijeva, raka jednjaka, raka gušterače i raka dojke. Analiza podataka sedam studija pokazala je da što je viši unos sirovog i kuhanog češnjaka, manji je rizik od raka želuca i raka debelog crijeva.

Nekoliko kliničkih istraživanja ispitivale su potencijalne antikancerogene učinke češnjaka. Randomizirane studije pokazuju različite rezultate; negdje su svojstva češnjaka pokazala prednosti, u drugim ispitivanjima nisu imala učinka.

Sa sigurnošću se može reći da zaštitna svojstva češnjaka mogu izići iz njegovih antibakterijskih svojstva ili njegove sposobnosti da blokira formacije tvari koje uzrokuju rak, pojačavaju obnovu DNA te smanjuju proliferaciju stanica.

Metabolički sindrom ili predijabetes

Metabolički sindrom je klaster najmanje idućih medicinskih stanja:

  • hipertenzija
  • hiperglikemija
  • hipertriglicerdemija
  • smanjene razine lipoproteina visoke gustoće
  • abdominalna pretilost
  • bol u prsima ili nedostatak daha: što upućuje na porast kardiovaskularnih i drugih komplikacija

 

Odlučite li se kupiti tinkturu od češnjaka Q-Labosa dobit ćete BESPLATNU POŠTARINU s isporukom od 3 do 4 radnih dana bez obzira na iznos narudžbe ili uz nadoplatu u roku 1-2 radna dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.