Sezona komaraca i krpelja: Zaštitite svoju djecu od uboda prirodnim sredstvom

Komarci su kukci kojima je za razvoj neophodna voda stajaćica. Ovisno o vrsti, mogu se razvijati u različitim vodama, čistim i onečišćenim, prirodnim i umjetnim.

Nekoliko posljednjih godina u Hrvatskoj je prisutan ‘tigrasti komarac’ poznat po svom širenju svijetom jer je riječ o vrlo prilagodljivoj vrsti, koja se razvija u raznovrsnim umjetnim leglima, brzo se razmnožava i osvaja nova staništa.

Zdravstveni značaj komaraca

Komarci su u svijetu jedna od zdravstveno najvažnijih skupina kukaca jer su prenositelji različitih uzročnika zaraznih bolesti od kojih su najvažnije malarija, dengue, žuta groznica i različiti tipovi encefalitisa kao i nedavno otkriven virus Zika.

Kako se zaštititi od uboda komaraca?

  • zaštititi prozore i vrata mrežama za kukce i zavjesama
  • pri boravku u područjima gdje je velik broj komaraca nositi dugačke hlače i rukave
  • koristiti sredstva koja odbijaju komarce – repelente (kada je nužno) prema uputama za njihovo korištenje. Od prirodnih repelenata učinkovito je prirodno eterično ulje lavande koje se može kupiti samo u specijaliziranim trgovinama i ljekarnama.

Komarci i djeca

Djeca imaju vrlo osjetljivu kožu, pa su podložnija alergijskoj reakciji kod uboda komaraca i drugih insekata. Postoji mnogo repelenta na tržištu koji mogu smanjiti mogućnost uboda, no i s njihovim korištenjem treba biti pažljiv jer u prekomjernoj količini mogu naštetiti bebi. Najbolje je rješenje korištenje repelenta koji su isključivo namijenjeni djeci.

Što je Eco.kid?

Djeca proizvode oko šest puta manje ulja u svojoj koži i tjemenu na dnevnoj osnovi. Ovaj manjak u proizvodnji ulja čini dječju kožu šest puta osjetljivijom na penetraciju sintetičkih kemikalija iz njihove njege kose, kože i proizvoda za tuširanje.

Prirodna zaštita od komaraca za djecu

Eco.kid Outback Jack hidratantni sprej protiv komaraca i krpelja –  Jedini je sprej protiv komaraca čiji sastojci su iz kontroliranog uzgoja i potpuno su jestivi. Zbog toga je i najsigurniji za zaštitu kritičnih skupina kao što su trudnice, dojilje i djeca (od 2. mjeseca života). Uspješno štiti 3 sata i može se bez bojazni ponovno nanositi.

ECO.KID u svojim proizvodima koristi isključivo biljne sastojke iz strogo kontroliranog – organskog uzgoja koji su brzo i potpuno razgradivi u organizmu, ne štete ni na koji način, a pružaju vrhunsku njegu osjetljivoj dječjoj koži i vlasištu. ECO.KID proizvodi ne sadrže niti jedan štetan sastojak, samo biljke, cvjetove, plodove i listove koji su organski uzgojeni, ručno ubrani i hladnim postupcima prešani kako bi se izbjegli svi rizici ulaska kemije u biljku i kako bi sastojci bili potpuno razgradivi.

prirodna zaštita od komaraca za djecu eco.kid

Gel Eco.kid TLC hipoalergeni za tuširanje (2u1) – Gel ECO.KID za tuširanje vrhunski je proizvod, pogodan i za kosu i za tijelo. Čisti kožu bez nadržaja kože i očiju, a ne sadrži silikone. Kupki i gelu za tuširanje kokosovo ulje je osnovni sastojak i iz organskog je uzgoja kako bi dječja njega bila potpuno sigurna i vrlo jednostavna.

prirodna zaštita od komaraca za djecu eco.kid

Eco.kid Call Me Bubbles hipoalergena kupka – Nakon ECO.KID kupke djeca spavaju mirno i opušteno. ECO.KID kupka je jedina organska kupka u kojoj djeca istinski uživaju u bogatoj pjeni, bez iritacije očiju i bez bojazni da će štetno djelovati u slučaju gutanja. Kokosovo ulje i Aloe Vera pružaju najbolju njegu osjetljivoj dječjoj koži i kosi, a prekrasni cvjetni mirisi (Ylang ylang i patchouli ulje) istinski upotpunjuju uživanje mališana u kupanju i opuštaju tako da dijete nakon kupanja puno brže i lakše utone u miran i opušten san. Kupka ne sadrži: parabene, silikone, sulfate, parfeme, mineralna ulja niti šampone.

prirodna zaštita od komaraca za djecu eco.kid

Eco. kid Potion Lotion hipoalergeni losion za tijelo Kako spriječiti suhu dječju kožu zimi? Snijeg je velika radost za mališane, no ne i za njihovu kožu. Hladni i oštri zrak, vjetar, velike oscilacije u temperaturama i suhi zrak radijatora potpomognuti upotrebom običnih šampona ubrzavaju isušivanje osjetljive dječje kože.

Kvalitetni biljni sastojci poput kokosovog ulja i Aloa Vere su najzdravije prehrambene namirnice i najbolji prirodnih hidratanti kože. Ako su još iz kontroliranog uzgoja kao što su u ECO.KID kupki ili gelu za tuširanje onda roditelji mogu biti potpuno sigurni u kvalitetnu i sigurnu njegu jer ne štete čak ni ako ih dijete proguta!

prirodna zaštita od komaraca za djecu eco.kid

ECO.KID kozmetika nije testirana na životinjama.

Eco.kid narančasta linija na popustu je 20 % do kraja lipnja, dok je sprej za komarce i krpelje na 10 % popusta.

Darujemo BESPLATNU POŠTARINU s isporukom od 3 do 4 radnih dana bez obzira na iznos narudžbe ili uz nadoplatu u roku 1-2 radna dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.