Besplatna radionica: Ljudska prava u porodu

Besplatna radionica: Ljudska prava u porodu

Besplatna radionica ljudskih prava u porodu održava se u nedjelju, 5. lipnja, a namijenjena je trudnicama i njihovim partnerima.

Koja su vaša prava? Kako si pomoći za vrijeme trudova? Što se događa tijekom poroda, a što kad dođemo u rodilište? Kako s bolničkim osobljem iskomunicirati vaše želje na porodu? Koje su bolničke prakse u svijetu napuštene?

Na ta i slična pitanja odgovarat će članice Hrvatske udruge doula.

Važnost edukacije majki o svim aspektima rađanja

Radionica je nastavak prošlogodišnje istoimene građanske akcije “Ljudska prava u porodu” koja se bavila temama kao što su fiziologija poroda, kako podržati fiziološki proces rađanja te kako se u to uklapaju bolničke procedure. Udruga je građane informirala o WHO preporukama, njihovim pravima te savjetovala o tome kako komunicirati sa medicinskim osobljem na obostrano zadovoljstvo. Radionicu je do sad prošlo pedesetak trudnica i njihovih partnera.

Radionica “Ljudska prava u porodu” održava se u prostorijama udruge PUŽ (Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Put u život” – PUŽ), Đakovačka ulica 11 u nedjelju, 5. lipnja s početkom u 10 sati. Broj mjesta je ograničen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.