HALMED: Aplikacijom, pacijenti mogu prijaviti sumnju na nuspojavu lijeka

HALMED: Aplikacijom, pacijenti mogu prijaviti sumnju na nuspojavu lijeka

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode HALMED predstavila je mobilnu aplikaciju za prijavljivanje sumnji na nuspojave lijekova, kojom se omogućuje svim korisnicima lijekova da na jednostavan način prijave sumnju na nuspojavu, javlja HALMED.

HALMED je među prve tri europske agencije za lijekove koje počinju s korištenjem aplikacije za prijavljivanje sumnji na nuspojave lijekova putem pametnih telefona, piše Hina.

Aplikacija je namijenjena pacijentima, zdravstvenim radnicima i njegovateljima kako bi izravno mogli prijavljivati sumnje na nuspojave i pratiti sve informacije vezane uz lijekove te je alternativa dosadašnjim načinima prijavljivanja.

Korištenjem aplikacije želi se dodatno osnažiti uključivanje pacijenata i zdravstvenih radnika u praćenje sigurnosti primjene lijekova, ali i predvoditi trend primjene novih informacijskih tehnologija u europskom farmakovigilancijskom sustavu, putem kojeg se prati profil lijekova.

Korisnici aplikacije mogu odabrati određene lijekove iz baze lijekova HALMED, a i pratiti novosti o njihovoj primjeni, a mogu i vidjeti prijavljene sumnje na nuspojave za svaki lijek koji ih zanima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.