5 načina kako izgubiti ‘žmigavce’

Disciplinirano, cijelu zimu i proljeće vježbate kako biste imali tijelo za plažu, no nikako se riješiti sala na leđima, popularnih žmigavaca. Ne očajavajte, niste jedini ako vas to tješi. 

Ako je vjerovati trenerima fitnesa, ljudi se bore s gubljenjem ovih masnoća jer se oslanjaju samo na vježbanje što najčešće nije dovoljno.

Radite li dakle na ovim područjima samo vježbanjem nećete se rješiti žmigavaca. Ono što ćete napraviti je tek ojačati mišiće ispod masnoće što je dakako isto jako važno važno za zdravlje; muskulaturu, prevenciju bolova u leđima, posturu i tako dalje, popis je podulji.

Stoga, ako vidite da vježbanjem žmigavci ne odlaze neka vas utješi činjenica da ništa osim vježbanja niste niti poduzeli. Stoga se fokusirajte na zdraviju prehranu i vježbanje – kombinirano!

Evo nekoliko načina kako da se riješite ‘žmigavaca’

1. Jedite mnogo zdravih masnoća
Namirnice poput sjemenki i avokada izvrstan su način za dobivanje zdravih masti u vašoj prehrani. Trebali biste uzimati oko 25 do 35 posto svojih dnevnih kalorija iz zdravih masnoća. Izbacite nezdrave masti (masna hrana).

2. Smanjite šećer i nerafinirane ugljikohidarate
U svoju prehranu uvrstite svježe voće i povće, cjelovite žitarice i zdrave proteine kako bi gubitak težine bio najveći moguć.

3. Pronađite način kako da otopite 100 kalorija na dan

Znate li da sagorijevanje samo 100 kalorija dnevno poboljšava sveukupno zdravlje. S vremenom, primijetit ćete uži struk, a do tada ćete već imati razvijene navike koje su jednostavne za održavanje.

Ideje za prženje 100 kalorija:

  • 20 minuta šetnje
  • pranje automobila
  • hodanje
  • 15 minuta plivanja
  • 18 minuta hodanja po stepenicama
  • majonezu zamijenite senfom
  • odbacite gazirana pića
  • kuhajte crveni umjesto bijelog umaka
  • izbacite drugu krišku kruha iz vašeg sendviča
  • umjesto pomfrija napravite salatu

4. Lezite na leđa sa rukama ispod uha

Izvrsna vježba za struk. Lezite na leđa, ruke stavite iza glave, a noge podignite u 90 stupnjeva. Spajajte suprotnu nogu i suprotnu ruku.

5. Plank i sve varijante planka

Plank je snažna vježba jačanja muskulature koja će vas testirati. Smjestite se u položaj tako da su vam ruke pod 90 stupnjeva, a leđa i noge u ravnini. Držite tri minute. Ne možete li izdržati toliko krenite malo po malo pa postepeno povećavajte vrijeme provedeno u planku. Možete raditi i bočni plank, no za to će biti potrebno još više snage ili onaj gdje su vam noge na pilates lopti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.