Pregled tjedna: Poskupljenja u zdravstvu i manje alkohola za novopečene očeve

Sustav u kolapsu, nedostaje 12.500 medicinskih sestara. Pregled tjedna: Poskupljenja u zdravstvu i manje alkohola za novopečene očeve

Ministarstvo zdravlja na čelu s Darijom Nakićem ne odustaje od najavljenih poskupljenja u zdravstvu te najavljuju daljnja poskupljenja zdravstvenih usluga. U tijeku je zabrana zapošljavanja, a najnoviji podaci govore kako Hrvatska daleko zaostaje za europskim standardom po broju medicinskih sestara.

Uvijek aktualno pitanje prava na život: hrvatski ginekolozi traže da se fetus zaštiti kao pacijent, dok je nepristupačnost abortusa stajala Italiju opomene Vijeća Europe.

Ako je vjerovati istraživanjima, muškarci smanjuju unos alkohola kad im partnerice zatrudne! O svemu i više u pregledu aktualnih vijesti iz tekućeg tjedna.

[one_half]

Multiethnic Medical Team Stacking HandsSustav u kolapsu, nedostaje 12.500 medicinskih sestara

Po standardima Europske unije, u hrvatskom zdravstvenom sustavu nedostaje 12.500 medicinskih sestara i tehničara, dok ih istodobno na burzi rada posao čeka više od 1300, istaknuo je u srijedu Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, koji upozorava na neodrživost naputka o zabrani zapošljavanja u zdravstvenim ustanovama, koji je ministar zdravlja Dario Nakić donio početkom veljače.

Cancer FightImunoterapija: Revolucionarna terapija liječenja raka nedostupna u Hrvatskoj

Hrvatska je ostala među rijetkim europskim zemljama u kojima još uvijek nije dostupna imunoterapija, nova metoda liječenju nekih od najtežih oblika malignih bolesti, upozoreno je na onkološkom kongresu u Poreču, na kojemu je istaknuto da je riječ o revolucionarnoj metodi koja bi uskoro rak mogla iz smrtonosne pretvoriti u kroničnu bolest.

Plastic model embryon in one handGinekolozi: Tražimo da se fetus zaštiti kao pacijent

Definiranje pravnog statusa fetusa i njihovih prava te omogućavanje primaljama da samostalno vode fiziološke porode – zaključci su ginekologa nakon simpozija Pravni, etički i medicinski aspekti suvremenog vođenja poroda, na kojem su sudjelovali i pravnici i predstavnici pacijenata.

Winie w deszczu.Insekticid za trešnje može nositi zdravstvene rizike za ljude

Dimetoat, insekticid koji se naširoko koristi za zaštitu usjeva, poput trešanja, može biti štetan za ljude, objavila je Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), savjetnik kreatora politike EU.

[/one_half][one_half_last]

dario nakicDario Nakić: Bez dopunskog osiguranja, bolnička usluga 3.000 kuna

Ministar zdravlja Dario Nakić u emisiji Veto na Jabuci TV ponovio je kako Vlada ne odustaje od povećanja dopunskog te najavio nova poskupljenja.

Fotolia_102372575_Subscription_Monthly_MLjekarnik pacijenta može naučiti 5 stvari o receptnim lijekovima

Ono što pacijenti ne znaju o svojim receptnim lijekovima može im naštetiti. Gotovo 6 od 10 Amerikanaca uzima receptne lijekove, dok 21 % redovito uzima tri ili više receptnih lijekova.

Gynecological examinationVijeće Europe: Opomena Italiji zbog otežanog pristupa abortusu

Prava žena u Italiji narušena su zbog ozbiljnih poteškoća s kojima se žene suočavaju u pokušaju da dobiju siguran pobačaj. Naime, mnogi talijanski liječnici odbijaju provesti postupak, priopćilo je Vijeće Europe.

Happy young couple expecting baby, pregnant woman kissing her husband, sitting on green grassMuškarci piju manje kada im partnerice zatrudne

Velika većina žena slijedi preporuke i prestaje piti alkohol tijekom trudnoće. No, i muškarci se udaljavaju od boce kada je dijete na putu.

Nazdravlje! Kako ublažiti simptome proljetne alergije? Prirodni lijek za alergiju u obliku dodataka prehraniNazdravlje! Kako ublažiti proljetne alergije?

Dok jedni uživaju u prvim sunčanim danima, drugi zbog proljetne alergije počinju izbjegavati boravak na otvorenom čim krenu simptomi poput kihanja i suznih očiju.
[/one_half_last]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.