Brusnica je vaš najjači saveznik protiv upala mjehura

Kapsule brusnica mogu vam pomoći suzbiti i prevenirati česte upale mjehura

Žene s učestalim upalama mjehura čule su sve: ne hodaj bosa, ne sjedi na hladnom, odmah presvuci mokar kupaći kostim, nosi pamučno donje rublje… no zašto ne bi sve te korisne savjete upotpunile samo jednim sastojkom: ekstraktom američke brusnice koji dokazano ublažava tegobe mokraćnog sustava?

Zašto su kapsule brusnica učinkovite?

Brusnica ima dvostruko zaštitno djelovanje: s jedne strane, zakiseljuje urin i čini ga nepovoljnim okolišem za bakterije, dok s druge strane djeluje direktno na najčešćeg uzročnika upala mjehura – bakteriju E. coli.  Aktivni sastojci brusnice proantocijanidini su snažni antioksidansi koji onemogućuju vezivanje bakterije E. coli na stijenke mjehura.

Zahvaljujući učinkovitosti koju su potvrdila i istraživanja, ekstrakt brusnice pronašao je svoj put do brojnih dodataka prehrani za zdravlje urinarnog trakta, a u nastavku donosimo pregled različitih kombinacija.

 

CranActin brusnica + vitamin C

Vegetarijanske kapsule brusnica CranAcin

 • CranActin® formula: ekstrakt aktivnih sastojaka američke brusnice (400 mg), vitamin C
 • preporučuje se kod infekcije urinarnog trakta uzrokovane bakterijom E. coli
 • prikladno za trudnice
 • vegetarijanske kapsule
 • dostupno i u obliku sirupa za djecu

 

 

 

 

Brusnica kompleks

Kapsule brusnica kompleks Pharmoval

 •  Ekstrakt ploda američke brusnice (900 mg), beta-(1,3/1,6)-D-glukan, vitamin C
 • pomoć kod učestalih urinarnih infekcija i prevencija ponovnih upala (posebno kod bakterije E. Coli)
 • dodatak vitamina C i beta glukana doprinose održavanju imuniteta
 • 1-2 tablete dnevno

 

 

 

 

Natrol brusnica

Male kapsule brusnica za olakšano gutanje

 • ekstrakt američke brusnice (400 mg)
 • za prevenciju i olakšavanje simptoma upale urinarnog trakta
 • male kapsule za olakšano gutanje
 • 2 kapsule dnevno

 

 

 

 

 

 

Bio-kult Pro-Cyan

Biokult kapsule brusnica + probiotici

 • ekstrakt američke brusnice, probiotik, vitamin A
 • primjenjuje se kod probavnih tegoba i urinarnih infekcija
 • dodatak probiotika doprinosi normalnoj probavi, a održavanje crijevne mikroflore znatno smanjuje sklonost ponovljenim infekcijama
 • prikladno za trudnice

 

 

 

 

 

Suban Brusnica kapi

brusnica-kapi_1024x1024

 • alkoholna iscrpina cvijeta nevena (50%), lista američke brusnice (30%), ivanjeg cvijeće (20%)
 • pomoć kod bakterijskih infekcija urinarnog sustava, posebice mokraćnog mjehura te kod bubrežnog i mokraćnog kamenca

 

 

 

 

 

 

 

 Kapsule brusnica su najučinkovitiji preparat za zaštitu urinarnog traktaSkarletne superbo(m)bice zaštitnici su zdravlja

Brusnice za zdravlje: poznate su kao zaštitnici urinarnog trakta, no nutritivno i antioksidativno bogatstvo ovih superbobica pruža potporu zdravlju cjelokupnog organizma.

 

 

[toggle title=”Što treba znati o dodacima prehrani?” state=”open”]

Važno je znati da dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Svaki dodatak prehrani na ambalaži mora imati navedenu preporučenu dnevnu dozu. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se zdravog načina života.

Proizvode nabavljajte isključivo iz provjerenih izvora, putem web shopa Ljekarnik.hr ili u odabranoj ljekarni.[/toggle] [toggle title=”Ambalaža proizvoda sadrži informacije važne za vaše zdravlje!” state=”close”]

Svaki dodatak prehrani na svojoj ambalaži može imati istaknute zdravstvene tvrdnje. Zdravstvene tvrdnje govore o utjecaju proizvoda na organizam. Zdravstvene tvrdnje mogu biti različite za proizvode s naizgled sličnim sastavom – uvijek dobro pročitajte sve što je navedeno na ambalaži. Internet je prepun informacija o raznim istraživanjama od kojih neka jesu, a neka nisu potvrđena od znanstvene zajednice. Podaci iz većine znanstvenih istraživanja i objavljenih stručnih studija koje se odnose na utjecaj dodataka prehrani na organizam su uobličeni u zdravstvene tvrdnje koje je odobrila europska regulatorna agencija za zdravlje hranu – EFSA i hrvatsko Ministarstvo zdravlja. U slučaju bilo kakve dvojbe o razumijevanju djelovanja proizvoda, proučite ambalažu ili reklamne materijale proizvoda koji vas zanima.

Proizvođači dodataka prehrani na reklamnim materijalima ili ambalaži proizvoda nikada ne smiju navoditi da se čovjekovo zdravlje može pogoršati ukoliko se ne uzima pojedini dodatak prehrani. Ukoliko naiđete na takvu sumnjivu promociju, preparat nemojte kupovati.

Ukoliko neki od proizvoda sadržava alergene poput mlijeka, ribe i školjkaša, glutena i sličnog, informacije o alergenima moraju biti istaknute na ambalaži ili promotivnim materijalima.

Prije uzimanja proizvoda dobro proučite njegov sastav. Ukoliko niste sigurni smijete li uzimati neki proizvod savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja. Besplatan savjet od magistra farmacije možete potražiti i putem savjetovališta na web trgovini Ljekarnik.hr. U slučaju alergijske reakcije prekinite s uzimanjem proizvoda i odmah se obratite liječniku.[/toggle] [toggle title=”Svjedočanstva o djelotvornosti preparata” state=”close”]

Reklamiranje dodataka prehrani nije dozvoljeno koristeći svjedočanstava korisnika. Na Internetu ćete vjerojatno pronaći mnoštvo preparata čija se djelotvornost reklamira svjedočanstvima mnoštva “zadovoljnih korisnika” – to je strogo zabranjeno. Budite oprezni u takvim slučajevima jer u svrhu promocije o djelotvornosti proizvoda proizvođači smiju koristiti isključivo prethodno odobrene zdravstvene tvrdnje. Moguće je, međutim, da vam zdravstveni djelatnik preporuči neki preparat za svrhu koja nije navedena u nekoj zdravstvenih tvrdnji koja se nalazi na proizvodu. Stručni i obrazovani zdravstveni djelatnici to će učiniti nakon kliničke procjene zdravstvenog stanja svakog pojedinog pacijenta te svih potreba organizma da se s pojedinim zdravstvenim stanjima nosi. Nemojte kupovati preparate čiju djelotvornost potvrđuje samo mnoštvo “zadovoljnih korisnika” i “stručnjaka” čiji identitet ne možete provjeriti. [/toggle] [toggle title=”Trudnice, djeca i bolesnici” state=”close”]

Ukoliko uz dodatak prehrani koristite i neki lijek, prije uporabe ovog proizvoda pažljivo pročitate uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Za svako dijagnosticiranje i liječenje bolesti posjetite liječnika. Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti propisani lijek bez izričite suglasnosti i preporuke liječnika. Nemojte samostalno mijenjati ili prekidati terapiju koju vam je propisao liječnik – lijekove uzimajte onako kako su propisani. Osluškujte signale koje vam šalje organizam – o svakoj promjeni koju primijetite obavijestite svojeg liječnika.

Ukoliko neki od proizvoda nije namijenjenen trudnicama, dojiljama, bebama, dojenčadi, djeci, starijim osobama, drugim skupinama ili osobama s određenim zdravstvenim stanjima, to će biti navedeno na ambalaži.[/toggle] [toggle title=”Čuvanje proizvoda” state=”close”]

Dodaci prehrani se trebaju čuvati na tamnom i hladnom mjestu daleko od dohvata male djece.[/toggle]

One thought on “Brusnica je vaš najjači saveznik protiv upala mjehura

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.