Studentica optužena za kršenje ‘sigurnog prostora’ jer je podigla ruku

Studentici sa Sveučilištu Edinburgh u Škotskoj zaprijetili su da će je maknuti sa sastanka Vijeća zbog kršenja pravila ‘sigurnog prostora’ nakon što je podigla ruku u zrak.

Nakon što je optužena da je razočarala studente s invaliditetom jer im nije odgovorila na otvoreno pismo, Imogen Wilson, potpredsjednica Academic Affairs na Ediburgh University podigla je svoju ruku u frustraciji, i zbog toga postala subjektom glasovanja o tome treba li ostati na sastanku Vijeća, piše Breitbart.

‘U tom trenutku, podigla sam ruku kako bi izrazila znak neslaganja, jer smo kontaktirali one koji su pismo pisali, i jako smo se trudili organizirati sastanak. Zbog podizanja ruke u zrak uložio se prigovor na ometanje sigurnog prostora’, rekla je Wilson.

Politika sigurnog prostora Section 6c Sindikata studenata Sveučilišta Edinburgh kaže da članovi Vijeća uvijek moraju biti uljudni i obzirni jedni prema drugima.

Politika kaže: Suzdržavanje od ručne geste, koja označava neslaganje, ili bilo kojeg drugog načina koji pokazuje neslaganje s točkom ili točkama koje su napravljene. Neslaganje treba biti vidljivo tek kroz normalan tijek rasprave.
Kada je netko optužen za kršenje sigurnog prostora, glasovanjem se mora utvrditi treba li se prekršitelja ukloniti iz prostorije. Na sreću Wilson, 18 ljudi glasovalo je da je se ukloni, 33 da ostane.

Zanimljivo, peticija za ukidanjem politike sigurnog prostora, pokrenuta na Sveučilištu, prikupila je vrlo brzo preko tisuću potpisa.
Charlie Peters, koji je postavio peticiju, napisao je otvoreno pismo da je politika ‘neprihvatljiva’ i tvrdi da bi Adam Smith, škotski prvak u slobodi govora bio posramljen ovom ‘politikom’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.