Ministar Nakić službenicima uveo radno vrijeme od 8-16

Radno vrijeme od 8 do 16 sati i obveza rješavanja predmeta odnosno upita u roku od 30 dana zahtjev je koji je svojim službenicima u Zagrebu postavio ministar zdravlja dr. Dario Nakić.

Na jučerašnjem sastanku sa zaposlenicima ministar je objasnio, kako neslužbeno doznaje Večernji list, da su to mjere kojima želi povećati učinkovitost. Neovisno o takvom obrazloženju, ima i nezadovoljnih novim pravilima rada u Ministarstvu zdravlja, a posljednja riječ u tome bit će ona Ministarstva uprave.

Naime, s te adrese treba stići ‘blagoslov’ zahtjeva za ovakve izmjene Pravilnika o radnom vremenu Ministarstva zdravlja koji im je ministar Nakić uputio.

Zahtjevom se ukida klizno radno vrijeme, a kako doznajemo, ministar zdravlja poručio je zaposlenicima da je takav način rada neučinkovit jer neki zaposlenici na posao dolaze u osam, drugi u devet sati, a odlaze u 16 odnosno 17 sati, što znači barem dva sata izostanka komunikacije dnevno. Poručio im je i da izraze svoje mišljenje o tom prijedlogu, a zahtjev je već poslan i nova se pravila očekuju već ovih dana.

Drugo je pravilo uvođenje obveze rješavanja predmeta u roku od 30 dana neovisno o njihovu ishodu. To bi u praksi trebalo značiti da, ako je Ministarstvu zdravlja poslan kakav upit, dokumentacija ili zahtjev, na njega se mora odgovoriti u 30 dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.