Američko udruženje pedijatara: Promjena spola je ‘zlostavljanje djece’

American College of Pediatricians osuđuje rastući hir roditelja koji svojoj djeci dopuštaju da prolaze kirurške operacije i hormonalne tretmane kako bi uskladili svoj odabrani, rodni identitet – kao ‘zlostavljanje djece’.

Izjava izdana od strane American College od Pediatricians 21. ožujka započinje, s kontroverznom proklamacijom da ‘činjenica – ne ideologija – utvrđuje stvarnost’.

U priopćenju se objašnjava da postoji razlika između biološkog spola – što je ‘objektivna biološka binarna osobina’ – i ‘sociološkog i psihološkog koncepta’ gender (rod).
‘Ljudi koji se identificiraju kao ‘da se osjećaju suprotnog spola’ ili ‘da su nešto između’ ne uključuje treći spol. Oni ostaju biološki muškarci ili biološke žene’, pišu medicinski profesionalci.

American College of Pediatricians tada je osudio opcije medicinskih tretmana, od kojih mnogi ohrabruju djecu koja misle da su transrodna, tvrdeći da je rodna disforija još uvijek psihički poremećaj, piše mrctv.org.

Čovjekovo uvjerenje da je on ili ona nešto što nije, u najboljem slučaju je znak konfuznog razmišljanja.
Kada, inače zdrav biološki muškarac vjeruje da je djevojčica, ili inače zdrava biološka djevojčica vjeruje da je dječak, postoji objektivni psihološki problem koji leži u mislima, ne tijelu, i kao takav se treba liječiti.

Ova djeca pate od rodne disforije. Rodna disforija, nekad na popisu poremećaja rodnog identiteta, je priznati mentalni poremećaj u najnovijem izdanju priručnika Diagnostic and Statistical Manual, Američkog psihijatrijskog udruženja (DSM-V).
Psihodinamične i društvene teorije poremećaja spolne disforije nikada nisu bile opovrgnute.

Autori objašnjavaju da postoje mnoge negativne posljedice za djecu podvrgnutu transrodnom tretmanu, uključujući probleme plodnosti kasnije u životu, rizik od moždanog udara i raka zbog hormona za promjenu spola kao i povećan rizik od samoubojstva.

The American College of Pediatrics bilježi: ‘Čak i 98 % rodno zbunjenih dječaka i 88 % rodno zbunjenih djevojčica na kraju prihvaćaju svoj biološki spol nakon što prirodno prođu pubertet.

‘Uvjeravanje djece da vjeruju da je cijeloživotno kemijsko i kirurško lažno predstvaljanje suprotnog spola normalno i zdravo, je zlostavljanje djece’, navodi The American College of Pediatricians.

‘Potvrđivanje rodnog neslaganja kao normalnog, kroz javno obrazovanje i legalnu politiku zbunit će roditelje i djecu, što će dovesti do toga da više djece dolazi u klinike za rodnost gdje će im se dati lijekovi za blokiranje puberteta.

‘To pak, virtualno gotovo jamči da će izabrati doživotne kancerogene i toksične hormone za promjenu spola, i vjerojatno uzeti u obzir nepotrebno kirurško sakaćenje njihovih zdravih dijelova tijela kao mlade odrasle osobe’.

Izjava od strane The American College of Pediatricians uključuje znanstvene reference. Asocijacija primjećuje da će puna izjava biti objavljena u ljeto 2016.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.