Turbulencije u hrvatskom zdravstvu obilježile su protekli tjedan

Turbulencije u hrvatskom zdravstvu obilježile su protekli tjedan

Najave ministra Nakića o promjenama i poskupljenjima koje će uslijediti u hrvatskom zdravstvu dočekane su s negativnim komentarima kako su mjere usmjerene prema siromašnim građanima koji u Hrvatskoj pak čine većinu. Ministar se brani kako je nadstandard način da se vrate dugovi u zdravstvu, a u tome ga podupire Udruga poslodavaca u zdravstvu (UPUZ).

Negodovanje i kritike uzrokovala je i najava kako će liječnici biti u mogućnosti paralelno raditi u bolnicama i privatnim klinikama. O promjenama u zdravstvu i više pročitajte u pregledu tjedna.

[one_half]

hzzoNAJČITANIJE
Poskupljuje dopunsko osiguranje

Ministar zdravlja Dario Nakić potvrdio je u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’ da ministarstvo zdravlja od 1. svibnja planira povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna.

Doctor And Businessman Shaking HandKako bi ih zadržali, liječnici će moći zaraditi i kod privatnika

Ministar zdravlja Dario Nakić uputio je u javnu raspravu nacrt novog pravilnika o dopunskom radu zdravstvenih radnika po kojem bi mogućnost obavljanja poslova kod privatnog poslodavca mogli svi liječnici i drugi zdravstveni djelatnici koji uredno izvršavaju svoje radne obveze u zdravstvenoj ustanovi u kojoj su zaposleni i imaju za to odobrenje ravnatelja.

 

nuspojave lijekova za multiplu sklerozu

Pet potencijalnih nuspojava lijekova protiv multiple skleroze

Potencijalne nuspojave lijekova za multiplu sklerozu mogu biti u rasponu od srednjih do onih opasnih po život.

herbs and oilMediteranska prehrana ponovo najbolja: Pomaže i kostima

Dobro je poznato da je Mediteranska prehrana dobra zbog svojih zdravstvenih benefita za zdravlje srca i dobru liniju, no nakon nove studije, objavljene u online izdanju časopisa JAMA Internal medicine, od mediteranske dijete koristi imaju i naše kosti.

commons.wikimedia.org
commons.wikimedia.org

Novartis optužen za podmićivanje u iznosu od $85 milijuna

Anonimni zviždač optužio je švicarsku farmaceutsku tvrtku Novartis da je u Turskoj posredstvom konzultantske tvrtke podmićivao državne dužnosnike kako bi osigurao povoljnije uvjete poslovanja.
[/one_half][one_half_last]

Hemoglobin-MoleklLijek protiv anemije uspješan u ispitivanju na bubrežnim pacijentima

Lijek za liječenje anemije zbog nedostatka željeza, tvrtke Keryx Biopharmaceuticals Inc, kod pacijenata s kroničnom bolesti bubrega koji još ne zahtijevaju dijalizu, ostvario je ciljeve u kasnoj fazi kliničkog ispitivanja, potencijalno utirući put za prošireno odobrenje liječenja.

Proljeće donosi popuste: Ojačajte imunitet i nahranite kožuAKCIJA
Proljeće donosi popuste: Ojačajte imunitet i nahranite kožu

Odabrali smo kolekcije na koje darujemo popuste. S novim radnim tjednom web trgovina Ljekarnik.hr daruje vas s 10 % popusta na proizvode iz tri kolekcije. Riječ je o proizvodima iz kolekcija Kreme za tijelo, Vitamin C za djecu i mlade i Probiotici i bakterijski sojevi.

Hospital surgeons operating in operation roomNašim liječnicima subspecijalistima 5.000 € u Europi i SA

Stotinu radnih mjesta ponuđeno je u zemljama zapadne Europe i Saudijske Arabije hrvatskim zdravstvenim djelatnicima proteklog vikenda na međunarodnom sajmu Careers in White (Karijere u bijelom) održanom u Rijeci i Zagrebu.
www.flickr.com
www.flickr.com

Filantropi donirali $125 milijuna za istraživanje imunoterapije

Filantrop Michael Bloomberg i drugi filantropi donirali su 125 milijuna dolara John Hopkins University za novi institut koji će biti predan u istraživanju imunoterapije raka, navodi Baltimore school.

Mdchen mit PausensnackŠkole kažnjavaju roditelje čija djeca u školi jedu obroke napravljene kod kuće

Državne škole kažnjavaju roditelje koji svojoj djeci za školu slažu obroke (lunch paketi), i sa 17 kuna dnevno, a nastavnici ovu praksu nazivaju ‘sramotnom’.

[/one_half_last]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.