Proljeće donosi popuste: Ojačajte imunitet i nahranite kožu

Proljeće donosi popuste: Ojačajte imunitet i nahranite kožu

I ovog ponedjeljka odabrali smo kolekcije na koje darujemo popuste. S novim radnim tjednom web trgovina Ljekarnik.hr daruje vas s 10 % popusta na proizvode iz tri kolekcije. Riječ je o proizvodima iz kolekcija Kreme za tijelo, Vitamin C za djecu i mlade i Probiotici i bakterijski sojevi.

Kreme za tijelo

Koža je naš najveći organ stoga zahtijeva posebnu njegu. Šarena pakiranja, ugodni mirisi i prenatrpanost polica u trgovinama često nas navode da kupimo i ono što ne trebamo, a možda i ono što nije namijenjeno nama. Zima je prošla, sada i kalendarski, i kožu treba pripremiti za proljeće, dotjerati je i nahraniti.

No, po čemu se razlikuju proizvodi za njegu kože tijela, i znamo li koji proizvod odabrati; emulziju, kremu, losion ili nešto četvrto?

Glavna i osnovna razlika je u vrsti njege koju pružaju. Maslaci za tijelo su izrazito hranjivi i obično sadrže sastojke kao što su shea, kakaov ili makadamijin maslac. Mlijeka za tijelo su srednje guste teksture, obogaćena pokojim uljem i vitaminima, dok je losion najrjeđe teksture i ne pruža dubinsku njegu kakva je potrebna suhoj koži.

Izbor je zaista respektabilan stoga za svoju kožu možete odabrati upravo ono što vašoj koži treba –  najbolja njega.

Probiotici i bakterijski sojevi

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi (tzv. ‘dobre’ bakterije) koji, primijenjeni u adekvatnoj količini, imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina.

Proteklih godina mnogo je istraživanja napravljeno kako bi se u vezu dovelo i mentalno zdravlje i crijevne bakterije. Ključ je u probioticima. Kolonije bakterija u našim crijevima – mikrobiomi – prave jedinstven ekosustav tisuća bakterija koje žive u našim crijevima te nam pomažu u razgradnji hrane i regulaciji našeg imunološkog sustava. Hrana bogata probioticima, poput jogurta, krastavaca i kiselog kupusa pomaže u osjećaju manje društvene tjeskobe i neuroticizma.

Nadalje, probiotici pomažu u uspostavljanju ravnoteže (između tzv. ‘dobrih i loših’ bakterija) u našim crijevima, jer mikroflora može postati poremećena uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima, prekomjernoj konzumaciji alkohola, te čak i kod korištenja antibakterijskih sapuna. Probiotici imaju povoljan učinak kod proljeva, konstipacije, alergija, karcinoma, infekcija mokraćnog sustava te drugih stanja i bolesti.

Vitamin C za djecu i mlade 

Vitamin C je naročito važan za osjetljivu populaciju kao što su djeca. Zbog svog antivirusnog djelovanja namirnice bogate vitaminom C ublažavaju simptome prehlade, pa se u sezoni prehlada i sezonama alergija, koje oslabljuju imunološki odgovor organizma, preporučuju povećane doze vitamina C.

Vitamin C jača imunološki sustav, važnu ulogu ima pri zacjeljivanju rana, pospješuje rast, apsorpciju željeza, održava koru nadbubrežne žlijezde i pridonosi toleranciji hladnoće te ima važnu ulogu u stvaranju kolagena.
Nedostatak vitamina C u organizmu uzrokuje usporeno zarastanje rana, grčeve, abnormalan rast hrskavice, kostiju i zubi, lomljive kosti, osjetljive krvne žile, krvarenja, klimave zube i infekcije i oslabljen imunitet.

Pripremite i vaše najmlađe za proljeće uz adekvatne doze vitamina C.

Akcija vrijedi do 3. travnja 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.