Pregled tjedna: Nastavak priče o vinkovačkom ginekologu, novi lijekovi i brojni savjeti

zdravstvene vijesti iz hrvatske

Zdravstvene vijesti iz Hrvatske obilježio je nastavak priče o ginekologu Kolaku protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak. Na globalnom tržištu pojavili su se novi lijekovi za psorijazu i astmu.

U rubrici savjeta provjerite kojih je 7 mogućih razloga za izostanak menstruacije, kako pomoći bolnim zglobovima te je li brijanje stidnih dlačica nepovoljno za intimno zdravlje. Informirajte se o lijekovima koji se ne smiju kombinirati s alkoholom.

[one_half]

Vibrant Red Rose Close Up Macro - Abstract Jesam li trudna?: 7 mogućih razloga za izostanak menstruacije

Odsutnost menstrualnog ciklusa može se učiniti kao ispunjenje snova, naročito za nekoga tko pokušava zatrudnjeti. U drugom slučaju, izostanak mjesečnice – znano kao i amenoreja može biti znak za uzbunu.

kolakNAJČITANIJE
HLK pokreće disciplinski postupak protiv ginekologa Kolaka

Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore podnijet će zahtjev Časnom sudu Komore za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnika Nikole Kolaka.

Asthmatic woman suffers from asthma and holds inhaler in hand.FDA odobrio Tevin biotehnološki lijek za tešku astmu

Američka administracija za hranu i lijekove odobrila je lijek Teva Pharmaceutical Industries Ltd za liječenje astme kod odraslih koji imaju povijest teških napada astme unatoč uzimanju lijekova.

mother embraces the sick child. sore throat, flu

60.000 djece godišnje slučajno se otruje lijekovima

Gotovo 60.000 djece u SAD-u slučajno se otruje lijekovima svake godine, kaže novo izvješće. To je ekvivalent od četiri autobusa puna djece ili – jedno dijete svakih devet minuta – da dolazi u hitnu medicinsku službu svaki dan zbog trovanja povezanog s lijekovima.

Wheelchair empty in hospitalDob zapreka: ‘Treba mala kolica, no prestara je pa ih HZZO ne da’

Dvanaestogodišnja Magdalena Blažević ima Rettov sindrom, no zbog krutih pravila i apsurda birokracije HZZO odbija odobriti kolica teško bolesnoj djevojčici zbog previše godina i premalo kilograma.

woman looks at her crotch with a magnifying glass

Trebate li prestati brijati stidne dlačice?

Bez obzira jeste li muškarac ili žena, došli ste do spoznaje u kojoj shvaćate da je ljudsko tijelo sposobno uzgajati dlake na najnevjerojatnijim mjestima.
[/one_half][one_half_last]

Ne igrajte se: ovo su lijekovi koji ne idu s alkoholom!Jeste li znali?
Sedam razreda lijekova koji ne idu s alkoholom

Pacijenti koji uzimaju lijekove i zalijevaju ih alkoholom neće se dobro provesti, a evo na koje tipove lijekova trebate pripaziti.

Eli Lilly za psorijazu - novi lijek primjenjivat će se za liječenje umjerenih do teških slučajeva stanja kože plak psorijaze.NAJČITANIJE
FDA odobrio lijek Eli Lilly za psorijazu

Američki zdravstveni regulator odobrio je lijek farmaceutske tvrtke Eli Lilly and Co za liječenje odraslih s umjerenim do teškim slučajevima stanja kože plak psorijaze.

Dental flushPrevenirajte bolesti cijelog organizma i posjetite zubara

Četkanje i čišćenje zubnim koncem na dnevnoj bazi ne služi samo estetici – čisti zubi i zdravi desni neophodni su za zdravlje, izvještava Svjetska zdravstvena organzacija (WHO). No ne čini se da svi tako razmišljaju.

Bol u zglobovima i slaba pokretljivost mogu se ublažiti nekim dodacima prehrani

Bol u zglobovima? Ovih 6 tvari moglo bi vam pomoći

Bol u zglobovima često se javlja kao posljedica trošenja i propadanja vezivnog tkiva uslijed velikih napora, starosti ili (autoimunih) bolesti.

 

Closeup of young handsome man doing exercises on a bench press

Najbolji tip vježbi za pacijente sa želučanim refluksom

Pacijenti sa želučanim refluksom ili gastroezofagealnom refluksnom bolesti (GERB) možda ne znaju da vježbanje može pogoršati simptome.

 

Poland flag background

Poljska pred zabranom bezreceptne kontracepcije

Poljski vladajući konzervativci namjeravaju ponovo postaviti zahtjev za receptnim hitnim kontracepcijskim pilulama ‘dan kasnije’, potez koji kritici opisuju kao reflektirajući pristisak poljske Katoličke crkve koji može dovesti do neželjenih trudnoća.
[/one_half_last]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.