Kanada se neće žaliti na odluku da pacijenti uzgajaju svoju marihuanu

Pacijenti na medicinskoj marihuani u Kanadi ponovo stiču pravo da uzgajaju svoj kanabis nakon što je Vlada u četvrtak rekla da će se uskladiti s odlukom Federalnog suda protiv zabrane koju je predstavila prethodna konzervativna Vlada.

Federalna vlada rekla je da će kanadski zakoni o medicinskoj marihuani biti nanovo napisani kako bi odražavali odluku suda, sa zadnjim rokom od 24. kolovoza za finaliziranje promjena, piše Reuters.

‘Predani smo, kao što znate, u misiji da osiguramo da Kanađani, kojima je potrebna marihuana za medicinske svrhe, imaju odgovarajuć pristup tome’, rekla je ministrica zdravlja Jane Philpott, dodajući da će trenutni zakon ostati na mjestu dok se promjene ne unesu i finaliziraju.

Philpott nije pružila specifičnosti o planiranim amandmanima, no napomenula je da je Vlada fokusirana na adresiranje pitanja o dostupnosti i priuštivosti lijeka.

U 2013., tada vladajuća konzervativna vlada na remont je stavila program kanadske medicinske marihuane, zahtijevajući da pacijenti kupuju svoj kanabis od licenciranih proizvođača kroz mail sustav narudžbi, umjesto da uzgajaju svoju marihuanu.

Potez vlade potaknuo je grupu stanovnika Britanske Kolumbije da predmet preda na sud zbog zabrane, za koju su tvrdili da je neustavna. Prošlog mjeseca, sudac saveznog suda u Vancouveru složio se s građanima i zabranu poništio.

Medicinska marihuana zasebna je tema od rekreacijskog uživanja marihuane u Kanadi. Liberali su se u listopadu obvezali legalizirati i regulirati rekreacijsko korištenje marihuane, iako je vremenski okvir ostao nejasan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.