Studenti medicine u većem riziku od zloupotrebe alkohola

Studenti medicine, naročito oni mladi, neoženjeni i u kreditu, u većem su riziku od zloupotrebe alkohola u usporedbi s vršnjacima koji ne polaze medicinske fakultete, analize su istraživača Mayo Clinic.

Istraživači su analizirali sagorijevanje 12.500 studenata medicine. Otprilike trećina medicinskih studenata sudjelovala je u studiji. Otkrića pokazuju da je 1.400 sudionika prošlo kliničku zloupotrebu alkohola ili ovisnost, piše Tech Times.

Viši autor studije i internist s Mayo Clinic dr. Liselotte Dyrbye rasvijetljava razloge za brigu nakon dobivenih rezultata.

Istraživači savjetuju institucijama da kreiraju višestruka rješenja kako bi riješili rastuće stope sagorijevanja među studentima medicine i njihovih kasnijih poveznica s cijenom medicinskog obrazovanja i alkohola.

Faktori poput depersonalizacije i emocionalne iscrpljenosti povezane su s ovisnosti o alkoholu među studentima medicine. Drugi faktori, uključujući količinu medicinskog obrazovnog duga, činjenicu to što su mlađi od većine kolega na fakultetu i to što su sami i neoženjeni, također je neovisno povezano sa zlouporabom alkohola. Spol i godina na medicini nisu rezultirale statističkom različitošću.

‘U našem radu preporučujemo wellness kurikulum za medicinske fakultete, identificiranje faktora unutar okruženja učenja koji doprinose stresu, kao i otklanjanje prepreka prema uslugama mentalnog zdravlja’, rekao je Eric Jackson, autor studije i student Mayo Medical School.

Istraživači kažu da je prosječna cijena medicinskog školovanja između 1995. i 2014. porasla na nevjerojatnih 209 % (privatni fakulteti), i 286 % (javne institucije). Dodaju da liječnici koji završe medicinske škole u 2014. sa sobom nose, prosječno, otprilike 180.000 američkih dolara studentskih zajmova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.