Traju prijave za besplatni mamografski pregled

Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba i Hrvatska liga protiv raka organiziraju javno zdravstvenu akciju 19. ožujka na Trgu bana Josipa Jelačića od 10 do 14 sati povodom obilježavanja 20. Dana narcisa.

Dan narcisa već se tradicionalno obilježava 20 godina, uoči proljeća kao dan borbe protiv raka dojke.
Glavni cilj ove kampanje je osvijestiti što više žena o važnosti redovitih mamografskih pregleda, ali i pružiti ženama savjete te potrebnu pomoć u borbi protiv ove teške bolesti, piše Dnevnik.hr.

Zahvaljujući projektu ‘Preventivna mobilna mamografija na području Grada Zagreba’ Zagrepčanke od 40. do 49. godine, ali i one starije od šezdeset godina, koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke, mogu besplatno obaviti mamografski pregled.

Povodom obilježavanja 20. Dana narcisa, 19. ožujka na Trgu bana Jelačića bit će moguće obaviti mamografski pregled uz prethodnu najavu.  Zbog specifičnosti mamografskog snimanja za sudjelovanje u ovoj javno-zdravstvenoj akciji potrebno se unaprijed naručiti na sljedeće brojeve telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ – 01/46-96-309 i 01/46-96-347.

Zahvaljujući mamografiji moguće je otkriti rak dojke u razdoblju od jedne do tri godine prije no što ga žena može napipati, a također otkriva rak koji je premalen da bi se našao kliničkim pregledom. Ako se rak dijagnosticira u ranom stadiju, tada je petogodišnje preživljavanje u 96% slučajeva.
Mamografija je nezamjenjiva dijagnostička metoda u otkrivanju malignih bolesti dojke ranih stadija te otkriva rak u razdoblju od jedne do tri godine prije nego što ga žena može napipati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.