Kompanija Jessice Albe niječe otpužbe da proizvodi sadrže zabranjene kemikalije

Honest Co, kompanija glumice Jessice Albe odbacuje navode Wall Street Journala da upotrebljava sastojke u svojim deterdžentima za pranje rublja koji sadrže natrijev dodecil-sulfat te upozorava potrošače da izbjegavaju te proizvode. 

Jessica Alba još jednom brani svoju kompaniju, ovoga puta od navoda da deterdženti njezine kompanije sadrže kemikalije zbog kojih se potrošačima savjetuje da ih izbjegavaju, piše Dailymail.

WSJ izvijestio je da su dva odvojena provedena laboratorijska testa utvrdila da Honestov tekući deterdžent sadrži natrijev dodecil-sulfat ili SLS koji iritira kožu.

‘Wall Street Journal lažno tvrdi da naš deterdžent za pranje rublja sadrži natrijev dodecil-sulfat… mi upotrebljavamo natrij coco sulfate (SCS) u našem deterdžentu i proizvodu za čišćenje više površina’.

‘SCS manje iritira i sigurniji je za upotrebu u proizvodima od njege kože do proizvoda za čišćenje’, navodi Honest, pozivajući se na neovisne, ‘rigorozne’ studije.

Izvješće WSJ slijedi tužbu iz veljače u kojoj se Honest tuži za lažno označavanje desetaka proizvoda za domaćinstvo i osobnu njegu kao prirodne, na bazi biljaka ili bez kemikalija.

Honest je za LA Times naveo: Stojimo iza naših deterdženata za pranje rublja i veoma ozbiljno smo preuzeli odgovornost koju imamo prema našim kupcima kako bismo kreirali sigurne i učinkovite proizvode.

Kompanija, vrijedna 1.7 milijardu američkih dolara Wall Street Journalu je pružila certifikat koji potvrđuje da proizvodi ne sadrže SLS u svojim Earth Friendly proizvodima.

No, dobavljač kemikalija Trichromatic, rekao je WSJ da certifikat ‘nije temeljen ni na kakvom testiranju i da je došlo do ‘nesuglasja’ s proizvođačem deterdženata ‘te da nije bilo potrebe za testiranjem na SLS jer ‘se kemikalija ne upotrebljava u proizvodnom procesu’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.