Split: Medicinski fakultet upisivat će 30 studenata iz Bavarske na godinu

Splitski Medicinski fakultet i ‘RegioMed Kliniken’ iz njemačke pokrajine Bavarske potpisali su sporazum o međusobnoj suradnji po kojem će se na tom fakultetu na godinu upisivati oko 30 studenata iz Bavarske koji će se nakon završetka studija kao liječnici vratiti u Njemačku.

‘Sporazum je dio velikog plana njemačkih bolnica jer je kod njih deficit liječnika i oni žele da njihovi budući liječnici studiraju na dobrom mjestu i nama je čast što ćemo educirati njemačke liječnike u Splitu. Ti će studenti dobiti diplome koji su priznate u Njemačkoj i Europskoj uniji i s njima će se moći raditi kao liječnici u ‘RegioMed Kliniken’ u Bavarskoj s kojom smo potpisali ovaj sporazum’, rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Zoran Đogaš, piše Hina.

Ravnatelj ‘RegioMed Kliniken’ Joachim Bovelet rekao je kako je ta medicinska ustanova iz Njemačke prepoznala vrijednosti Medicinskog fakulteta te se odlučila s njim potpisati sporazum o suradnji. ‘Znamo dosta o izvrsnosti kvalitete Medicinskog fakulteta u Splitu, a potpisivanju ovog sporazuma pridonio je i dr. Dragan Primorac, bivši hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta, s kojim već godinama surađujemo’, rekao je Bovelet.

‘To je veliki pomak za Medicinski fakultet u Splitu, a ujedno je i jedinstven primjer takve međunarodne suradnje u Hrvatskoj’, rekao je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Srećko Tomas. Dodao je da je sporazum ujedno pokazatelj internacionalizacije rada splitskog Medicinskog fakulteta, a da splitsko Sveučilište zna kako postati snažna poluga razvoja Splita, Splitsko-dalmatinske županije te šire – cijele južne Hrvatske.

Zamjenik ministra turizma Robert Pauletić rekao je kako Ministarstvo turizma daje svesrdnu potporu projektu suradnje Sveučilišta u Splitu s ‘RegioMed Kliniken’ iz Njemačke.

‘Riječ je o velikom i važnom iskoraku u međunarodnoj suradnji koji će pridonijeti vidljivosti Hrvatske na europskoj karti’, poručio je Pauletić. Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović istaknuo je da se tako realizira jedan od strateških planova te visokoškolske ustanove, to jest njezina internacionalizacija ‘u procesu edukacije u kojem se postižu europski standardi’.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja sporazum je ocijenio ‘sjajnim poslovnim pothvatom’ splitskog Medicinskog fakulteta, a gradonačelnik Ivo Baldasar je istaknuo kako je to veliki događaj za Split kojim se podiže rejting Sveučilišta toga grada u svjetskim razmjerima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.