Porod u Vinkovcima nije vođen sukladno pravilima, mogući elementi kaznenog djela

Porod Matee Janković u vinkovačkom rodilištu krajem siječnja nije vođen sukladno pravilima – zaključilo je ministarstov zdravlja.

Inspekcija ministarstva zdravlja koju je osnovao ministar Dario Nakić obavila je nadzor i razgovarala sa svima koji su sudjelovali u vođenju poroda mlade žene iz Ivankova koja je krajem siječnja rodila mrtvu bebu, piše Večernji list.

‘Uvidom u relevantnu dokumentaciju utvrđeno je kako zbog neadekvatnog vođenja i praćenja porođaja nije prepoznata fetalna patnja, odnosno porođaj nije vođen sukladno pravilima suvremene opstetričke prakse’, odgovorili su iz ministarstva zdravlja dodajući da će predmet biti proslijeđen Državnom odvjetništvu zbog mogućih elemenata kaznenog djela te na postupanje Hrvatskoj liječničkoj komori.

Riječ je o rodilji koja je nakon visokorizične trudnoće primljena u vinkovačku bolnicu u kojoj ju je, prema njezinim tvrdnjama, nakon cjelodnevnih trudova obilježenim brojnim komplikacijama, liječnik odbio poroditi carskim rezom zbog čega je dijete rođeno mrtvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.