Zdravstvene usluge turskog Acibadema uskoro na hrvatskom tržištu

Turska grupacija Acibadem uskoro će svoje usluge ponuditi i u Hrvatskoj.

Grupacija koja u sastavu ima 18 vrhunski opremljenih bolnica, najprije kroz predstavništvo, a potom, naiđu li na interes zdravstvenih vlasti spremni su tijekom idućih pet godina sagraditi bolnicu u Hrvatskoj, piše Hina.

Cjenovno, Acibadem je za 50% niži u odnosu na zapadnu Europu i SAD.

Bolesnici se liječe imunoterapijom

Acibadem koristi najsuvremenije metode neurokirurgije, duboke stimulacije mozga, onkologije i radioterpaije, te radiologije, umjetne oplodnje, haploidentične transplantacije koštane srži.

Opremljeni su najsuvremenijim uređajima poput Cyberknifea kojim se bez reza i krvi operiraju tumori na svim dijelovima tijela, uključujući mozak, glavu i vrat, potom linearnim akceleratorom Trubeam za zračenje malih i teško dostupnih tumora, te intraoperativnim linearnim akceleratorom kojim je dovoljno jedno zračenje tijekom operacije. Zahvaljujući tom sustavu, maligna područja u mozgu, ali i cijelom tijelu, mogu biti tretirana visokim dozama zračenja, dok se zdravo tkivo čuva u najvećoj mogućoj mjeri od posljedica zračenja. Zbog visokih doza smanjeno je vrijeme koje pacijent provede pod zračenjem 4 do 8 puta.

Onkološki bolesnici na kemoterapiji zbog dobre premedikacije nemaju nuspojava, poput mučnina, povraćanja, glavobolja ili problema s limfnim sustavom, a bolesnici se liječe i novom metodom – imunoterapijom, u kojoj ključnu ulogu ima aktivacija T stanica.

Robotička kardiokirurgija

Acibadem je vodeći centar za robotičku kardiokirurgiju u Europi i među prvih pet takvih centara u svijetu. Pri operacijama koristi robotički sustav da Vinci, kojeg je razvila NASA za obavljanje operacija astronauta u svemiru, a omogućava minimalno invazivne operacije.
Prezentirana je uporaba robota da Vinci koji pri robotičkim operacijama srca nema radi veliki rez prsnog koša niti izaziva krvarenja. Za razliku od klasičnih operacija, pri robotičkim operacijama nema velike traume za bolesnike – dugog oporavka, rizika od infekcija, transfuzije, pa samim tim i posljedično velikih troškova.

Umjetna oplodnja

Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji i vrhunskim liječnicima uspješnost tretmana umjetne oplodnje je 90%, uz prosjek od oko 45 posto rođenja djece, rekla je ginekologinja Selin Özaltin prestavljajući metode rada tog centra.
Bolnica Acibadem Fulya pružaju i usluge zamrzavanja jajnih stanica i tkiva. Žene koje to žele, a pogotovo oboljele od tumora, imaju mogućnost zamrzavanja jajnih stanica dok su još plodne, prije kemopterapije, pa im se tako čuva reproduktivna sposobnost.

Pedijatrijska neurokirurgija i operativno liječenje epilepsije

Istanbulska Acibadem Kozyatagi bolnica posebno je poznata po odjelu pedijatrijske neurokirurgije, koji je hrvatskim novinarima predstavio jedan od pet vodećih dječjih neurokirurga na svijetu – Memet Özek, specijaliziran za liječenje duboko smještenih tumora mozga.

Prezentirao je haploidentičnu transplantaciju koštane srži, karakterističnu po tome što donor može biti bilo koji član obitelji. Istaknuo je da je riječ o zahvatu koji se radi u samo nekoliko centara u svijetu (Turska, SAD i Njemačka) te da je riječ o metodi koja se smatra metodom transplantacije budućnosti jer u potpunosti može eliminirati problem pronalaženja donatora.

Još bez ugovora s HZZO-om

Njihove usluge vrhunske medicine, koja je na razini američke, ali po cijenama nižim i do 50 posto, od sada su dostupne i u Hrvatskoj. Svi zainteresirani mogu se javiti lokalnom predstavniku ili izravno u Acibadem na hrvatskom jeziku i dobiti besplatno drugo mišljenje vrhunskih liječnika te plan liječenja sa cijenom.

Hrvatskim pacijentima grupacija osigurava vodiča radi lakšeg snalaženja oko hotelskog smještaja i komunikacije s bolničkim osobljem.

HZZO je prošle godine na liječenje i dijagnostiku hrvatskih građana inozemstvu potrošio oko 60 milijuna kuna, pri čemu politika liječenja u inozemstvu o trošku državnog osiguravatelja nije strukturirana, jer ne postoje potpisani ugovori s medicinskim (bolničkim) centrima o pružanju tih usluga u inozemstvu.
Acibadem ima potpisane ugovore sa zavodima za zdravstvena osiguranja u zemljama u kojima je prisutan, poput Srbije, BiH i Crne Gore, pa njihovi građani mogu o trošku države dobiti vrhunsko liječenje koje ne mogu ostvariti kod kuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.