Preumorne: Većina Britanki ne tušira se svaki dan

Većina žena u Velikoj Britaniji ne kupa se niti se ne tušira svaki dan jer su preumorne, otkriva novo istraživanje.

Istraživanje je pokazalo da je jedna od tri žena priznala da izdrži i tri dana bez kupanja ili umivanja lica ili tijela u potpunosti.

Nekih 57% žena razumije važnost higijene, no kaže da nemaju vremena istuširati se ili okupati prije spavanja nego umjesto toga odabiru vlažne maramice, piše Independent.

Istraživanje kompanije Flint+Flint profesionalnih proizvoda za njegu na više od 2.000 Britanki pokazalo je da više od 60% žena nije uklonilo svoju šminku prije spavanja nakon večernjeg izlaska, a 35% od njih kaže da je bilo zabrinuto da se neće dovoljno naspavati.

Na pitanje jesu li se oprale ujutro, tek 5% žena reklo je da se tušira ili kupa svaki dan, s preko 30% žena koje su otkrile da se nisu oprale tri dana uzastopce.

Međutim, 92% ispitanica reklo je da razumije važnost režima oko njege kože i priznaju da čimbenici oko stila života, poput nedostatka sna i dehidracije, mogu utjecati na njihovu kožu.

Gotovo 90% žena u istraživanju kaže da nije poboljšalo svoje navike jer su preumorne ujutro ili navečer.

NHS savjetuje da za održavanje osnovne razine higijene, osoba mora oprati svoje lice i zube svaki dan, oprati ruke nakon korištenja toaleta, oprati genitalije i analno područje svaki dan i otuširati se u potpunosti barem dva puta tjedno.

Vlasnica tvrtke Flint+Flint kaže da je tvrtka uznemirena rezultatima istraživanja.

‘Uznemirili smo se kada smo čuli koliko žena ne brine o svojoj koži slijedeći tek osnovni režim njege kože. Vrlo je važno da očistite svoje lice svaki dan i hidratizirate ga kako bi usporili proces starenja’.

‘istina je da je današnji tempo života brz, no sigurno nismo, kao nacija, postali prezaposleni da se ne operemo’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.