O mučnim iskustvima u vinkovačkom rodilištu progovorile bivše rodilje

Nakon što je Matea Janković iz Ivankova javno progovorila o događajima iz vinkovačke bolnice, javile su se mnoge druge žene koje tvrde da su imale slične iskustva s istim liječnikom.

Lilijanu iz Ivankova porađao je isti liječnik i tvrdi – zamalo je i ona, kao Matea, rodila mrtvo dijete, piše Hrt.hr. Nije imala snage tiskati, djetetu je srce sve sporije kucalo, a liječnik ju je, kaže, porodio u zadnji tren. Kaže kako je beba kad se rodila, bila mrtva, a liječnik joj je govorio kako on nije kriv te da će, ako preživi – ‘dijete biti retardirano’.

Dijete je živo i zdravo i ovog ljeta navršit će sedam godina. Ali mama traži da se liječniku licenca oduzme. Kao i Ivana iz Slakovaca koja je nakon poroda imala slomljenu zdjelicu. Prije porođaja žalila se liječnicima na strašne bolove, tražila je CTG pregled, no nisu je poslušali. Liječnik je, kaže, bio neljubazan i bezobrazan.

Majke osnivaju udrugu za zaštitu svih majki Slavonije

Mnoge se žene, ističu, u rađaonicama psihički zlostavlja i zanemaruje. Zato će njih tri osnovati udrugu za zaštitu svih majki iz Slavonije. Jer Matein se slučaj, poručuju, ne smije ponoviti.

Sin liječnika Kolaka majke upozorava na sankcije

Iako vinkovačka bolnica još nije službeno iznijela svoju stranu priče jer se čeka završetak nadzora inspekcije, oglasio se sin spomenutog liječnika Juraj Kolak. Na Facebooku je napisao: ‘Poštovane, vaša stranica je prijavljena policiji i Državnom odvjetništvu RH. Svi komentari koji se mogu protumačiti kao kleveta, govor mržnje ili prijetnja biti će sankcionirani od istih. Hvala svima na podršci’.

I obitelj Janković podnijela je kaznenu prijavu DORH-u. Da slučaj istražuju, potvrdili su im u vukovarskom Općinskom državnom odvjetništvu, a već sutra, tvrde Jankovići, u bolnicu stiže i inspekcija resornog ministarstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.