Obiteljski liječnici: Izloženi smo hajci dijela bolničkih liječnika

KoHOM je najoštrije osudio nastavak, kako navode, hajke dijela bolničkih liječnika na svoje kolege iz obiteljske medicine.

Iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) tvrde da ih bolnički liječnici u posljednje vrijeme stalno etiketiraju i prozivaju zbog navodno nepotrebnog slanja pacijenata u bolnice, iako skrb za pacijente obiteljskih liječnika u Hrvatskoj daleko premašuje europski prosjek.

Kao neposredan povod KoHOM navodi prilog Nove TV od srijede 10. veljače u kojem internist gospićke bolnice Anton Ratković ‘maliciozno proziva liječnike obiteljske medicine za koje kaže da bez ikakve potrebe šalju pacijente u bolnicu’, piše Hina.
Ratković je u prilogu naveo kako je gospićka Opća bolnica ‘poput otvorene hitne službe, koga god zaboli, može s ceste komotno doći i da bude zbrinut’.

Prema riječima Ratkovića, to koriste liječnici opće medicine, pa kažu ‘otiđite u OB Gospić pa ćete biti zbrinuti’.

KoHOM u priopćenju navodi da dijeli zabrinutost bolničkih kolega zbog manjka liječnika jer su i sami svjedoci odljeva kvalitetnih kadrova iz Hrvatske , ali najoštrije osuđuju ‘grube optužbe na račun obiteljskih liječnika’.

Obiteljski liječnici po ordinaciji imaju više od 2.000 pacijenata, što je daleko iznad europskog prosjeka, postupaju odgovorno, prvenstveno na dobrobit pacijenata, a onda i prema ukupnom zdravstvenom sustavu, poručuju iz KoHOM-a.
Etiketiranja kakvo nam je uputio kolega neprimjereno je i štetno za cjelokupni ugled liječničke profesije i stoga tražimo javnu ispriku spomenutog kolege, poručuju iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.