Kina učvršćuje domaće tržište lijekova te promociju tradicionalnih lijekova

Kina planira konsolidirati svoje golemo i fragmentirano tržište lijekovima te će podržati sve veću ulogu tradicionalnih kineskih lijekova (TCM), najavila je središnja Vlada u nedjelju nakon sastanka Državnog vijeća.

Kina će također ojačati i sigurnosne kontrole i slijedivost domaćih lijekova, stoji u priopćenju Vlade, dijela ambicioznog programa reformi u zdravstvu s ciljem poboljšanja tržišta domaćih lijekova i smanjenja oslonca na generičke i inovativne lijekove iz inozemstva, piše Reuters.

‘Ubrzani razvoj naše domaće industrije lijekova bolje će služiti zdravstvenim potrebama naših ljudi, pomoći u izgradnji zdravije Kine i osloboditi mogućnost za gospodarski rast’, stoji u izjavi.

Blizu 1.4 milijarde potencijalnih pacijenata velik su mamac za strane farmaceutske kompanije potaknute rastom prihoda i brzog starenja stanovništva Kine. Peking, međutim, želi, da domaće tvrtke preuzmu veći komad zdravstvenog računa koji bi trebao doseći 1.3 trilijuna do 2020. godine.

U izjavi se navodi da će Kina pogurnuti konsolidaciju fragmentiranog domaćeg sektora:

‘Podržat ćemo farmaceutska spajanja i preuzimanja i razvijati industrijske vođe s ciljem rješavanja ‘raspršene prirode na tržištu’.

Tradicionalni kineski lijekovi, koji se korsite za liječenje bolesti od prehlade do raka, također će imati veću ulogu, navodi se u priopćenju. TCM tržište, sa skupim prirodnim sastojicima od jelenjih rogova do ginsenga, postavljeni su da pogode 40 milijardi dolara do kraja desetljeća.

‘Podići ćemo investicije i političku potporu za tradicionalne kineske lijekove, stoji u priopćenju s dodatkom da će vlada pružit veću potporu istraživanju i razvoju u području kao i pomoći pogurati tradicionlne kineske lijekove prekooceana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.