Grad duhova na sjeveru Italije dočekao prvu bebu nakon 28 godina

Stanovnici udaljenog gradića Ostana u pokrajini Pijemont u Italiji pokušavaju da im grad ne postane gradom duhova.

Unatoč trudu, populacija ovog talijanskog gradića u nestajanju je sa samo 84 stanovnika u 2015. Međutim, nada se vratila u siječnju 2016. nakon rođenja Pabla, prve bebe u 28 godina, piše Tech Times.

Od Drugog svjetskog rata, gradskog je stanovništva sve manje i pad broja stanovnika rapidan je od 1970. Posljednja beba u Ostani rodila se 1987., stoga nije čudo da su sada stanovnici vrlo uzbuđeni zbog rođenja Pabla. Ostana udomljuje 85 ljudi, iako tek polovina stanovništva u gradu živi tijekom cijele godine.

Pablo je rođen u obitelji Silvia Rovere i Jose Berdugo Vallelaga, koji već imaju dvije kćeri, a u Ostanu su doselili prije pet godina, uglavnom zbog projekta da upravljaju utočištem.

‘Kada je grad odabrao naš projekt doselili smo u Ostanu i nikada nismo požalili zbog odluke…Volimo ovdašnju kvalitetu života. Ostana je sigurno mjesto za naše kćeri, i osjećamo se dijelom ove zajednice’, rekao je Jose.

Čini se kako Rovera i Vallelago nisu jedini koji planiraju povećati svoju obitelj.
‘Novosti su me gotovo šokirale’, rekao je gradonačelnik grada Giacomo Lombardo.

Pablo, koji je rođen u toskanskoj bolnici, u Ostani je dočekan s velikim veseljem, a grad je za tu priliku, na ulazu podigao tradicionalni model rode koja u svežnju nosi bebu.

Iako općina radi sve što može kako bi vratila život u Ostanu, nudeći radna mjesta, ulažuću u turizam i održavanjem kulturnih manifestacija, akcije su nedovoljne.
Sada se rođenje Pabla gleda kao svojevrsni znamen koji označava nov početak za grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.