Nupo dijeta: Kockica po kockica do idealne težine

Nupo dijeta: gotovi dijetalni obroci
[box type=”info” align=”left” class=”” width=””]

Nupo dijeta nudi gotove niskokalorične cjelovite obroke koji se mogu uzimati samostalno ili u kombinaciji s normalnom prehranom u sustavu kockica koji će vam pomoći da regulirate tjelesnu težinu.

[/box]

Nupo je hrana za posebne prehrambene potrebe koja može služiti kao potpuna zamjenska dijeta ili niskokalorijska dopuna programu mršavljenja.

Kako funkcionira Nupo dijeta?

Nupo dijeta je restrikcijska dijeta kojom se znatno smanjuje unos kalorija (VLCD – eng. Very Low Calorie Diet), a da tijelo pritom ne zakidamo za sve prijeko potrebne vitamine, minerale i dijetalna vlakna. Svaki Nupo dijetalni obrok je punovrijedan zamjenski obrok sa svim esencijalnim nutrijentima i malo kalorija.

Nupo dijeta: birajte između gotovih niskokalorijskih obrokaTri su tipa obroka, dostupni u različitim okusima:

[tie_list type=”checklist”]
  • Nupo dijetalni napici (106 kcal)
  • Nupo dijetalne juhe (113 kcal)
  • Nupo dijetalna pločica (133 kcal)
[/tie_list]

Isključiva Nupo dijeta gdje su zamjenski obroci jedini izvor hrane provodi se u slučajevima kad se želi postići brz i znatan gubitak kilograma. Nupo dijeta obuhvaća samo 800 kalorija dnevno u 6 Nupo obroka i originalno je bila osmišljena za pacijente s teškom pretilošću.

Nupo obroci ipak se najčešće kombiniraju s normalnom prehranom, a osmišljen je i sustav kockica – edukativni plan kontroliranja unosa kalorija konzumiranjem pravih namirnica.

Nupo dijeta – sustav kockica

Sustav kockica osmislili su danski znanstvenici i nutricionisti kako bi pacijentima olakšali snalaženje i planiranje svojih obroka s ciljem gubitka suvišnih kilograma.

  • Sive kockice su proizvodi iz Nupo linije
  • Plave kockice su proteini (meso, riba, jaja i mliječni proizvodi)
  • Zelene kockice su ugljikohidrati (voće, povrće, tjestenina i kruh)
  • Crvene kockice su visokokalorična jela (šećer i masti) koja su na restiktivnim dijetama najčešće zabranjena

Svaka kockica sadrži 60 kcal bez obzira na boju.

Dnevni unos kalorija ovisit će o vašem indeksu tjelesne mase i koliko kilograma želite izgubiti. Restriktivne dijete najčešće preporučuju snižavanje dnevnog unosa na 1200 kalorija. Dakle, u tom biste slučaju dnevno trebali unijeti 20 kockica, a kako ćete ih iskombinirati je u potpunosti na vama.

Kockice je najbolje ispuniti zdravim prehrambenim proizvodima, ali ako se želite počastiti čašom crnog vina ili perecom, znajte da morate uračunati tri crvene kockice, dok za tri plave kockice možete pojesti mesne okruglice (60 g) ili teleći odrezak sa žara (100 g).

Uvijek vrijedi ista računica – unesite manje kalorija no što potrošite i gubitak kilograma neće izostati.

[box type=”” align=”left” class=”” width=””]

Upozorenje

Nupo kao jedini izvor prehrane nije pogodan kod krvnih ugrušaka, abnormalnog EKG-a, bolesti jetre i bubrega, dijabetesa tipa 1 i psihijatrijskih poremećaja.

Tekstovi su informativne prirode. Prije započinjanja bilo kakve dijete najbolje je posavjetovati se s liječnikom.

[/box]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.