Nastavak suđenja liječnici Ivi Popović optuženoj za prevaru 31 osobe

Svjedočenjem Dalibora Mlakara na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje doktorici Ivi Popović s Klinike za traumatologiju, optuženoj da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna, a i za sebe zadržala 9.4 milijuna.

Mlakar je fizijatrici posudio više od 2.4 milijuna kuna koja mu duguje još polovinu posuđenog novca.

Mlakar navodi da je Ivu Popović upoznao preko svoje mame koja je bila njezina pacijentica.

‘Na majčin nagovor, nakon početnog odbijanja, posudio sam njezinoj doktorici novac. Iva me nazvala 8. listopada 2012. i tražila da 250.000 kuna predam Kreši Kotrleu na Kajzerici. Od tada kreće moja kalvarija. Iva me zvala iz dana u dan, tražila novac, vraćala dio i odmah sutradan posuđivala još veću svotu uz deset posto kamata. Novac sam joj sa suprugom nosio i u ordinaciju. Prve četiri posudbe stavili smo na papir i potpisali. Za ostale je uvijek imala izgovor, da joj je odvjetnik na skijanju, da nema boje u printeru i slično’, opisivao je sutkinji svoje iskustvo s doktoricom Dalibor Mlakar, piše Jutarnji.

Mlakar navodi da ga je jednom nazvao Saša Gelo, partner Ivine sestre priznavši da zna za Ivina dugovanja koja sa svojim partnerom Tugomirom ‘živi ko bubreg u loju, da se provode i vole skupe satove’.

Prvo mu je rekla da joj treba novac za kupnju nekog stana, zatim da ulaže u banku i izvlači novac van. Priču je dalje nadograđivala s nasljedstvom pokojnog vlasnika Dinersa Žarka Kraljevića i ulaganjem u neke fondove. Govorila je i da ulaže u neko imanje za rehabilitacijsko jahanje. Zadnja posudba bila je, kaže, u siječnju 2013., nakon čega mu je postala nemoguća misija stupiti u kontakt s njom.

Kako je ranije pisao Večernji list, kako bi došla do novca, dr. Popović svojim je žrtvama govorila kako je od pokojnog vlasnika Dinersa Žarka Kraljevića naslijedila 12 milijuna eura, ali se s njegovom obitelji spori oko novca pa trenutačno ne može njime raspolagati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.