Gripa u Splitu službeno počela: Potvrđen prvi slučaj

U Splitu je potvrđen prvi slučaj ovosezonske gripe, izvještava Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te procjenjuje kako vrhunac epidemije gripe očekuju u veljači, a završetak početkom travnja.

‘Iz referentnog laboratorija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz Zagreba, od 15-ak dosad prijavljenih slučajeva simptoma gripe na splitskom području, dobili smo prvi slučaj u kojem se potvrđuje postojanje gripe u Splitu, što znači i službeni početak ovosezonske gripe u Splitu’, rekla je u ponedjeljak za Hinu dr. Dijana Novković, voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Splitsko-dalmatinske županije.

Do sada je, kaže Novković, potrošeno gotovo svih 17.000 doza cjepiva protiv gripe koliko ih je za ovu sezonu dobio Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije budući da je ove godine porastao broj zainteresiranih za cjepljenje u odnosu na nekoliko ranijih godina kad je pak zanimanje za cjepljenje protiv sezonske gripe bilo u opadanju.

Grad Split i Splitsko dalmatinska županija do kraja će tjedna dobiti dodatne količine doza za cjepivo protiv gripe gdje se njen vrhunac očekuje za tri do četiri tjedna, a prestanak ovosezonske gripe, prema procjenama, mogao bi se dogoditi početkom travnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.