Zbog neistraženih smrti članova, obitelji zahtijevaju ostavke rukovodstva NHS Trust-a

Ogorčene i bijesne obitelji zbog neistraženih smrti članova svojih obitelji zahtijevaju ostavku izvršne direktorice NHS-a. 

Južna podružnica NHS Trust-a drži hitan sastanak odbora nakon što su oštro kritizirani u službenoj istrazi prošlog mjeseca. Izvješće objavljeno od strane NHS England otkrilo je da su propustili istražiti na stotine smrtnih slučajeva u razdoblju od četiri godine, piše BBC.

Trust se ispričao za prethodne propuste i rekao da se njihov sustav od tada poboljšao.
Southern Health pokriva Hampshire, Dorset, Wiltshire, Oxfordshire i Buckinghamshire te pruža usluge za oko 45. 000 ljudi.

Kritičari Southern Healtha okrivljuju nedostatak dobrog vodstva te su njihovi zahtjevi sada narasli do toga da traže ostavku izvršne direktorice Katrine Percy. Prošlog mjeseca tajnik za zdravlje Jeremy Hunt opisao je ovakav propust Trusta kao ‘potpuno i apsolutno neprihvatljivim’.

Nekoliko obitelji prisustvuje sastanku kako bi se suočili s gđom Percy i ostatkom Odbora, a pod vodstvom su Sare Ryan, majke Connora Sparrowhawka, 18-ogodišnjaka s epilepsijom koji se utopio u kadi u Oxfordu 2013. pod skrbi Southern Healtha.

Zahtjevi obitelji su jasni: Žele da vodstvo Trusta podnese ostavke ili da ih smijene regulativna tijela. Službena istraga, koja je pokrila period od travnja 2011. do lipnja 2015., otkrila je da mnoge smrti uopće nisu istražene i da je kvaliteta provedenih istraga opisana kao slaba i zakašnjela.

Trust je rekao da su propustili priliku učiti od ‘smrtnih slučajeva’ kao i to da su patili od nedostatka transparentnosti.

BBC saznaje da je bivši direktor Trusta imao ulogu u NHS England brinuti o sigurnosti pacijenata. Medicinski direktor (direktor kvalitete) Trusta na mandatu od godinu dana od srpnja 2014. je dr. Martyn Diaper. Tijekom istog vremena, Diaper pod sobom (i dalje) ima dva Ureda pri NHS England – voditelj sigurnosti pacijenata (primarna zdravstvena zaštita) i kao predsjednik nacionalne stručne skupine za sigurnost pacijenata u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

NHS England kaže da nastavlja s povjerenjem u dr. Diapera, koji nastavlja s obnašanjem dužnosti i kaže da njegove akcije poboljšavaju sustav u Trustu, koji je prepoznat u službenom izvješću.

U izjavi za BBC dr. Diaper je rekao: ‘Kao rezultat mojih napora, napravljena su brza i značajna poboljšanja u načinu na koji Trust gleda na propuste u skrbi’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.